Αστάθεια μέχρι περίπου τα μέσα της εβδομάδας κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα . Από την Πέμπτη βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας

511

Καλημέρα σας , καλή εβδομάδα , καλό μήνα …?☀️?? !!
Οι Οινούσσες ή Οινούσσα είναι συστάδα νησιών του Βορείου Αιγαίου, αποτελούμενη από 1 κατοικημένο νησί και 8 μικρότερα. Βρίσκονται περίπου 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χίου και 8 χιλιόμετρα από τα παράλια της Τουρκίας. Φωτό από τον Νικόλαο Γκιουλο στο skaikairos.gr !!

Σήμερα  Δευτέρα  Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια  άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες,  πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και  τη Θεσσαλία μέχρι το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά  αυξημένη με τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το  μεσημέρι και το απόγευμα .  Οι Άνεμοι θα πνέουν από  Δυτικές διευθύνσεις  3 με 5 μποφόρ , και στα Νότια τοπικά 6  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Δυτικά και Βόρεια έως  25 με 26  βαθμούς , και στην υπόλοιπη χώρα  έως 27 με 28 βαθμούς  Την Τρίτη και Τετάρτη άστατος καιρός στα Δ – Κ – και Β Ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως  το μεσημέρι και το απόγευμα  , στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά  Οι άνεμοι από Δ – ΝΔ διευθύνεις  3 με 5  μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τετάρτη  Την Πέμπτη αρκετά βελτιωμένος ο καιρός , ωστόσο δε θα λείψουν οι απογευματινές μπόρες από τα κεντρικά και Βόρεια κυρίως ορεινά Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο  Τέλος Παρασκευή και ΣάββατοΓενικά αίθριος με πρόσκαιρες συννεφιές  στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο  Αιγαίο το Σάββατο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Αττική

Καιρός : Λίγη συννεφιά που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθεί  και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες  στα δυτικά και βόρεια του νομού  Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές  διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Και η Θερμοκρασία έως 27 βαθμούς .

Θεσ/νίκη

Καιρός :  Λίγη  συννεφιά  που βαθμιαία θα αυξηθεί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι Άνεμοι θα πνέουν Μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ  η Θερμοκρασία έως 24 βαθμούς