Βοριάδες από σήμερα Πέμπτη , από την Κυριακή όμως και πάλι Νοτιάδες , μικρά σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας .

596

Καλημέρα σας ???️?️?‍♂️ !! Ομορφιές σήμερα από το Κρατερό Φλώρινας , το οποίο βρίσκεται ανατολικά του Εθνικού Πάρκου της Πρέσπας στις πλαγιές της ανατολικής οροσειράς του Βαρνούντα . Το Κρατερό βρίσκεται περίπου 20 χλμ. βόρεια της Φλώρινας , κοντά στα ελληνικά σύνορα με την Αλβανία και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Η φωτό από τον Παναγιώτη Καψωμενάκη στο skaikairos.gr !!

Σήμερα Πέμπτη  τοπικές βροχές θα σημειωθούνστην Α Μακεδονίατη Θράκη , στο Β και Α Αιγαίο στα Α Ηπειρωτικά στις Σποράδες την Εύβοια , στις Κυκλάδες και την Κρήτη . Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά .  Οι άνεμοι θα πνέουν Β   4 με 6 μποφόρ .Η θερμοκρασία το μεσημέρι στη Β Ελλάδα έως 16 βαθμούς και στην  υπόλοιπη χώρα  έως 21 με 23 βαθμούς την Παρασκευήασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Ανατολικά Ηπειρωτικά , στην Εύβοια στις Κυκλάδες και την Κρήτη . Οι άνεμοι θα πνέουν Β  στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση Οι Βοριάδες θα συνεχιστούν και το Σάββατο στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ  οι ασθενείς βροχές θα περιοριστούν στην  Β Κρήτη , ενώ θα βρέξει το βράδυ και στα ΒΔ , η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση . Την Κυριακή  τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα Δ που από το απόγευμα θα ενταθούν θα εκδηλωθούν καταιγίδες  και βαθμιαία  θα επεκταθούν ανατολικότερα  .  Οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν παντού Ν και στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ , στο Αιγαίο μέχρι 5  , η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο .

Αττική

Καιρός : λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη στα Β και Α  Οι Άνεμοι θα πνέουν Β  3 με 5 μποφόρ και στα Α βαθμιαία 6  Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς .

Θεσ/νίκη

Καιρός : τοπικές  συννεφιές  Άνεμοι  ΒΔ  3 με 5 μποφόρ . Η Θερμοκρασίαέως 16 βαθμούς