Ενισχύονται οι Βοριάδες στο Αιγαίο, αστάθεια κυρίως στα Κεντρικά και Βόρεια, μικρή πτώση της θερμοκρασίας

495
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Καλημέρα σας , καλή εβδομάδα ?☀️???‍♀️?‍♂️?‍♂️? !!
Στην παραμυθένια λιμνοθάλασσα του Μπάλου …. σας πάω σήμερα ….που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης, στο ακρωτήρι Γραμβούσα κοντά στην Κίσσαμο και το Καστέλλι των Χανίων …σαν μια πινελιά τοπίου Καραϊβικής μέσα στη μεσογειακή γοητεία του νησιού . Η φωτό από τον Θανάση Στραβοσκούφη στο skaikairos.gr !!

Σήμερα  Δευτέρα  Αρχικά  στη  Μακεδονία και  το μεσημέρι και το απόγευμα  στη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες το βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στην Α Στερεά, συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους έντονα  στη Μακεδονία, με εξασθένηση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι Άνεμοι θα πνέουν Β 4 με 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Ηπειρωτικά έως 36 με 38 βαθμούς και στα νησιά μας  έως 33 με 35 βαθμούς  Την Τρίτη κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα Ηπειρωτικά , τις Σποράδες και την Εύβοια , θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες και σποραδικές  καταιγίδες οι Β άνεμοι στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα Κ και Ν . Την Τετάρτη και την Πέμπτη το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές βροχές ή μπόρες θα σημειωθούν στα Ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης Οι Β άνεμοιστο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή Την Παρασκευή γενικά αίθριος καιρός  και το Σάββατο απογευματινή αστάθεια είναι πιθανό να  σημειωθεί στα Δ και Β ορεινά Ηπειρωτικά Οι Άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή

Αττική

Καιρός : γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν Β 3 με 4 και βαθμιαία  5 μποφόρ  Η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς

Θεσ/νίκη

Καιρός :   Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και  απογευματινές ώρες.
Άνεμοι:Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 33 βαθμούς .