Μάθετε τα μυστικά της συγκατοίκησης

1527

Αποφασίσατε να προχωρήσετε ένα βήμα στη σχέση σας και να συγκατοικήσετε; Για να παραμείνει η φλόγα του έρωτα ζωντανή χωρίς να τη σκιάσουν τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας ακολουθήστε 7 βασικούς κανόνες συγκατοίκησης.

1. Συμφωνήστε εξ αρχής ποιοι είναι οι κανόνες του σπιτιού. Από το πότε θα πλένετε τα πιάτα μέχρι πότε θα καθαρίζετε την τουαλέτα και από το αν θα μπορεί ο καθένας να παρατάει τα πράγματα του δεξιά και αριστερά μέχρι το αν θα βγάζετε τα παπούτσια στην είσοδο. Ακόμα και τα πιο απλά, όπως λόγου χάρη το πέταγμα των σκουπιδιών, μπορεί να δημιουργήσουν τριβές και καλό είναι να έχουν συμφωνηθεί.
2.Δεν αφήνουμε τρίτους – και κυρίως τους γονείς μας – να μπαίνουν απροειδοποίητα στον χώρο, να έρχονται ακάλεστοι ή και να επεμβαίνουν σε ζητήματα που θα έπρεπε να αφορούν μόνο το ζευγάρι.
3.Σεβόμαστε τα προσωπικά αντικείμενα του άλλου, με άλλα λόγια δεν ψάχνουμε τα συρτάρια, την τσάντα ή το κινητό της/του συντρόφου μας.
4.Συμφωνούμε πότε δεχόμαστε κόσμο στο σπίτι, καθώς ο άλλος μπορεί να έχει πρόβλημα αν δεν ενημερώνουμε ότι ένας φίλος ή μια φίλη θα μας επισκεφθεί.
5.Μοιραζόμαστε δίκαια τα έξοδα του σπιτιού, για παράδειγμα αν ένας από τους δύο έχει περισσότερα χρήματα πιθανόν να συμφωνηθεί ότι θα προσφέρει περισσότερα.
6.Σεβόμαστε τα γούστα ή τις μικρές καθημερινές συνήθειες του άλλου, όπως π.χ. τη μουσική που θέλει να ακούει ή το ότι δεν θέλει να είναι ανοιχτή η τηλεόραση όλη την ημέρα.
7.Φροντίζουμε να μην κάνουμε πράγματα τα οποία ο άλλος δεν ανέχεται. Για παράδειγμα, να μην καπνίζουμε μέσα στο σπίτι αν ο άλλος δεν είναι καπνιστής.