Μουρμούρα για την….. «Μουρμούρα» του Alpha

1960

Γράφει ο Διονύσης Βυθούλκας

«Μας συστήθηκε, ένα φθινοπωρινό βράδυ του 2013 κι από τότε περάσαμε μαζί τρία ολόκληρα χρόνια! Τρία χρόνια γεμάτα αγάπη, έρωτα, γέλιο και πολλή μουρμούρα! Τρία χρόνια μπαίνει στα σπίτια μας με τον δικό της μοναδικό τρόπο κι όμως… τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα!» Mε αυτό το εισαγωγικό σημείωμα ο τηλεοπτικός σταθμός Αlpha αναφέρεται στο επιτυχημένο σήριαλ «Μουρμούρα» το οποίο από τη πρώτη στιγμή μας κέρδισε χάρη στο σενάριο και σίγουρα αποτελεί μια ευχάριστη «απόδραση» από την καθημερινότητα μας. Ωστόσο φέτος μας έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις προκαλώντας… μουρμούρα για τις επιλογές των συντελεστών κυρίως ως προς ένα από ζευγάρια.

Καταρχάς εμφανίστηκαν τέσσερα ζευγάρια αντί τριών που ήταν μέχρι πέρυσι. Και το σήριαλ ξαφνικά άρχισε να «γέρνει» προς τη μια πλευρά. Ο νέος λένε είναι ωραίος και ο παλιός είναι αλλιώς αλλά στη «Μουρμούρα» μόνο το δεύτερο ισχύει προς το παρόν.

Έτσι έχουμε από τη μια πλευρά τα «παλιά» επιτυχημένα ζευγάρια, αυτό των Αντώνη Αντωνίου και Ελένη Κοκκίδου και αυτό του Βλαδίμηρου Κυριακίδη και Δάφνης Λαμπρόγιαννης που αποτελούν εγγύηση για ευχάριστες στιγμές. Από την άλλη είναι το ζευγάρι Νάντια Κοντογεώργη με τον Γιώργο Χρυσοστόμου και το τέταρτο ζευγάρι η Φωτεινή Αθερίδου και ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος που ως αυτή τη στιγμή δεν έχουν δείξει ότι μπορούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Η Νάντια Κοντογιώργη – που είχε δώσει τα «διαπιστευτήρια» της στο σήριαλ «Κάτω Παρτάλι» – μαζί με τον «χαζομπαμπά» στη «Μουρμούρα» Γιώργο Χρυσοστόμου είναι αυτό που λέμε ένα συμπαθητικό δίδυμο και βλέπετε ευχάριστα.

Αλλά το τέταρτο ζευγάρι των νέων ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιος το επέλεξε και κυρίως γιατί το αφήνουν έτσι εκτεθειμένο. Στηρίζεται πάνω σε ένα κακό σενάριο που δεν σου βγάζει καθόλου γέλιο όσο και αν προσπαθεί ο Κ.Πλεμμένος. Η Φωτ.Αθερίδου – που συμμετέχει και στο σενάριο της σειράς – δείχνει σαν να κάνει αγγαρεία.

Πιστεύω πάντως ότι το να «σκοτώσεις» το ζευγάρι αυτό δεν είναι ηθικά σωστό ειδικά λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της σειράς. Αλλά βελτιωτικές κινήσεις πάνω στο σενάριο τους θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν. Πιστεύω ότι δικαιούνται να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.