Οι πιο παράξενοι εθισμοί που έχεις ακούσει…

2078

Οι απλές καθημερινές συνήθειες που έχουμε και τις οποίες δεν μπορούμε να κόψουμε, σίγουρα δεν συγκρίνονται με τους εθισμούς που έχουν κάποιοι άνθρωποι σε πολύ παράξενα πράγματα και καταστάσεις.

Παρακάτω θα δείτε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις ατόμων που έχουν αναπτύξει παράξενους εθισμούς κυρίως με πράγματα που καταναλώνουν σαν να είναι κανονική τροφή.

Όπως συμβαίνει με όλες αυτές τις περιπτώσεις πάντα υπάρχει μία ή περισσότερες αιτίες και ανάλογα με την περίπτωση τα άτομα αυτά μπορεί να απαλλαγούν από τον εθισμό τους μετά από χρόνια…

  • 1. Σχέση με μία κούκλα

Άνθρωποι με παράξενους εθισμούς (1)

Ο Davecat έχει μια «σχέση αγάπης» με μια κούκλα που έχει το όνομα Sidore. Ο ίδιος ζει με την Sidore σαν να είναι πραγματικό ζευγάρι, παίρνει το γεύμα του μαζί της και πάνε μαζί ακόμη και για ψώνια. Φυσικά πρόκειται για μια πλαστική κούκλα αλλά ο άνδρας θεωρεί ότι υπάρχει… μέλλον στη σχέση τους και είναι απόλυτα αφοσιωμένος σε εκείνη. Κατά τη διάρκεια μάλιστα του «My Strange Addiction», μιας αμερικάνικης εκπομπής σχετικά με παράξενους εθισμούς, δήλωσε ότι της κάνει ακόμη και μασάζ.

  • 2. Μαξιλάρια του καναπέ για σνακ

Άνθρωποι με παράξενους εθισμούς (2)

Μια γυναίκα με το όνομα Adele που εμφανίστηκε στην ίδια εκπομπή παραδέχτηκε ότι της αρέσει να μασουλάει τα μαξιλάρια του καναπέ. Όντας εθισμένη σε αυτό, το συγκαταλέγει στα αγαπημένα της σνακ. Στην πραγματικότητα, σκίζει κομμάτια από τα μαξιλάρια και τρώει ποσότητες του αφρού. Ο εθισμός της υπάρχει τα τελευταία 20 χρόνια.

  • 3. Εθισμός με το χαρτί τουαλέτας

Άνθρωποι με παράξενους εθισμούς (3)

Η Kesha είναι μια γυναίκα που παραδέχεται ότι τρώει 4 ή 5 ρολά χαρτιού τουαλέτας κάθε εβδομάδα. Παίρνει πάντα μαζί της ένα ρολό ακόμη και στους κινηματογράφους για σνακ αντί για το κλασικό ποπ κορν. Η ασθένεια Pica δηλαδή η κατάσταση που προκαλεί στον ασθενή την ανάγκη να καταναλώσει μη φαγώσιμα υλικά αντί φαγητού, είναι πιθανόν αυτό που συμβαίνει στην Kesha.

  • 4. Βερνίκι νυχιών για ρόφημα

Άνθρωποι με παράξενους εθισμούς (4)

Η 23χρονη Bertha εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του «My Strange Addiction» και παραδέχτηκε ότι είναι εθισμένη στο να καταναλώνει μανό. Κάποια περίοδο της ζωής της έπινε μέχρι και πέντε μπουκαλάκια την ημέρα, αντικαθιστώντας άλλα ροφήματα. Πρόκειται βέβαια για έναν από τους πιο παράξενους αλλά και επικίνδυνους εθισμούς λόγω των χημικών συστατικών των βερνικιών.

  • 5. Ερωτευμένος με το αυτοκίνητό του

Άνθρωποι με παράξενους εθισμούς (5)

Σίγουρα οι περισσότεροι άνδρες αγαπούν το αυτοκίνητό τους αλλά ο συγκεκριμένος έχει εμμονή και ένα είδος εθισμού με αυτό, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «έχουν σχέση». Ο 27χρονος Nathaniel ονόμασε το αυτοκίνητό του, Chase, το βλέπει σαν θηλυκό και ξοδεύει αρκετό χρόνο μαζί του, σαν να είναι η σύντροφός του θεωρώντας μάλιστα το πλύσιμό του, μια ένδειξη αγάπης.

  • 6. Εθισμένη με την μυρωδιά της πλαστικής κούκλας

Άνθρωποι με παράξενους εθισμούς (6)

Ο εθισμός της Lacey δεν είναι τόσο επικίνδυνος για την υγεία της όσο άλλες περιπτώσεις αλλά είναι αρκετά ανησυχητικός. Η γυναίκα τρίβει το κεφάλι μιας κούκλας-μωρού στο πρόσωπό της κατά τη διάρκεια της ημέρας για να απολαμβάνει τη μυρωδιά. Έχει ονομάσει την κούκλα μάλιστα Susie Q, ενώ οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να εθιστούν σε κάτι τέτοιο δεν είναι σαφείς. Ωστόσο το να μυρίζει το κεφάλι της κούκλας θα μπορούσε να προκαλεί τρυφερές αναμνήσεις στη Lacey. Δεδομένου ότι δεν προσθέτει οποιεσδήποτε χημικές ουσίες ή αρώματα στο κεφάλι της κούκλας πριν να το μυρίσει δημιουργεί το συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος εθισμός είναι αρκετά ακίνδυνος. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν τον καθιστά λιγότερο παράξενο.

πηγή: newsbeast