Πέμπτη και Παρασκευή θυελλώδεις Βοριάδες στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας . Από το Σάββατο το απόγευμα και από τα Δυτικά και πάλι βροχές και Νοτιάδες .

586

Καλημέρα σας , από τη συννεφιασμένη Σκάλα της Πάτμου ?⛈️??️ !! Η φωτό από τον Σταυρο Ματθαιο στο skaikairos.gr !!

Σήμερα Τετάρτη άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κυρίως  στα Δ  τα Β  το Α Αιγαίο . Η ένταση των ανέμων στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ , το απόγευμα στο Β Αιγαίο θα γίνουν ΒΑ και θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ . Η θερμοκρασία το μεσημέρι στη Β Ελλάδα έως 16 βαθμούς , και στην υπόλοιπη χώρα  έως 17 με 19  βαθμούς .Πέμπτη και Παρασκευή τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η επικράτηση θυελλωδών Β ανέμων στο Αιγαίο και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα . Την Πέμπτηβροχές θα σημειωθούν στα Α , σποραδικές καταιγίδες στα Ν ,  παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά , τα ημιορεινά της Κ χώρας , αλλά και σε περιοχές στα Β με χαμηλό υψόμετρο . Την Παρασκευή πάντως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Α Ηπειρωτικά στις Σποράδες την Εύβοια , στις Κυκλάδες , την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν . Το Σάββατο τοπικές συννεφιές θα έχουμε στη χώρα μας με πιθανότητα για λίγες βροχές το πρωί στη Β Κρήτη .  Από το απόγευμα  θα βρέξει στα Δυτικά . Οι άνεμοι στο Ιόνιο ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και  στο Αιγαίο Β 4 με 6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα Δ .

Αττική

Καιρός : Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές από το μεσημέρι – απόγευμα . Οι Άνεμοι θα πνέουν Ν – ΝΔ 4 με 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία   έως 18 βαθμούς .

Θεσ/νίκη

Καιρός : άστατος  με τοπικές βροχές που θα είναι περισσότερες και εντονότερες από το μεσημέρι , οπότε δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και παροδική καταιγίδα   Άνεμοι  Βαθμιαία από το μεσημέρι θα γίνουν Β  5 με 7  μποφόρ . Η Θερμοκρασία  έως 15 βαθμούς