Σάλος με τις δηλώσεις Μάρδα για τους επενδυτές-μετανάστες – Τον «αδειάζουν» κυβερνητικά στελέχη

808

Σάλο και πλήθος αντιδράσεων απ΄ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Δημήτρη Μαρδα την Κυριακή στον ΣΚΑΙ για αναζήτηση επενδυτών ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, με κίνητρο ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής τους.

«Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησαν τους πρόσφυγες», δήλωσε τη Δευτέρα στο Mega, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν έχει καμία ένδειξη ότι υπάρχουν πρόσφυγες με χρήματα, αλλά γνωρίζει οτι άλλες χώρες έχουν στήσει αντίστοιχες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα θα πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχει ένα υποσύνολο, που θα μπορούσε να δώσει χρήματα στην χώρα για να ενσωματωθεί και να κάνει επενδύσεις, υπογραμμίζοντας πως «δεν έχει έννοια ότι όσοι φέρετε χρήματα θα μείνετε και όσοι δεν φέρετε θα φύγετε».

«Έπρεπε να γίνει μια καταγραφή κοινωνικού και οικονομικού προφίλ, αν κάποιος θέλει να τη χρησιμοποιήσει τη χρησιμοποιεί, αν όχι πάλι καλά. Δεν είναι μια πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει κραδασμούς», ανέφερε. Σχετικά με τον υπάρχοντα νόμο επισήμανε πως αυτός αναφέρεται στις κατοικίες, τονίζοντας ότι «εμείς επεκτείνουμε το μέτρο και σε άλλες δραστηριότητες». Παραδέχθηκε ωστόσο, πως τα 250.000 ευρώ αναφέρονται σε ξένους και πως ο ίδιος όντως μίλησε για πρόσφυγες.

Νωρίτερα, μιλώντας στον Ant1, ο κ. Μάρδας υποστήριξε πως δεν μετάνιωσε για τα όσα είπε σχετικά με τους πρόσφυγες-επενδυτές, παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν. «Όχι, δεν το έχω μετανιώσει. Φυσικά και δεν το μετάνιωσα. Υπάρχει διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου μπορούμε να αντλήσουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για αυτή τη διεθνή εμπειρία και στο βαθμό που θεωρούμε ότι αυτή η εμπειρία μπορεί να εφαρμοστεί και εδώ να ακολουθηθεί», τόνισε.

Τον Δημήτρη Μάρδα «άδειασαν» την Δευτέρα οι κ.κ. Δημήτρης Βίτσας και Νίκος Παπάς. Σε δηλώσεις του στον ANT1 ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες».«Εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια περίπτωση επενδυτή μεταξύ των προσφύγων» πρόσθεσε.

Ακολούθως και ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς «άδειασε» τον κ. Μάρδα, λέγοντας χαρακτηριστικά στα «Παραπολιτικά» πως «αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων».