Σήμερα Πέμπτη τοπικές βροχές , ενίσχυση των Βορείων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας . Παρασκευή και Σάβ/Κυρ Ψύχρα και θυελλώδεις Βοριάδες !! Από Δευτέρα και πάλι Άνοιξη …. !!

568
DCIM100MEDIADJI_0481.JPG

Πολύ καλημέρα σας ??☁️?? !! Η Μυλοκοπή βρίσκεται στον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και απέχει 1 ώρα περίπου από την Αθήνα και 20 λεπτά από το Λουτράκι με αυτοκίνητο… Η παραλία βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή παραλία προφανώς προϊόν κάποιου αρχαίου σεισμού. Η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά ενώ στην άλλη επικρατούν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, σπασμένες από την εμφανή έντονη σεισμικότητα της περιοχής . Τα νερά είναι κρυστάλλινα με διαυγές σμαράγδι χρώμα που αφοπλίζει. Φωτό από τον Νικο Κοτελ στο skaikairos.gr !! 

Σήμερα Πέμπτη τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα Δυτικά , Κεντρικά και Νότια . Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και εντονότερα αρχικά στο Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο , από το μεσημέρι στις Νότιες Κυκλάδες , την Κρήτη και το βράδυ στα Δωδεκάνησα . Επίσης χιόνια θα πέσουν στα ορεινά .  Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι και μέχρι το βράδυ θα ενισχυθούν στα πελάγη  στα 8 με 9 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέριστα Δυτικά έως 16 βαθμούς , στα Ανατολικά Ηπειρωτικά έως 13 με 14 βαθμούς και στο Αιγαίο έως 16 με 17 βαθμούς . Την Παρασκευή κυρίως στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησαθα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες . Οι Β άνεμοι  στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση . Το Σάβ/Κυρ στα Α Ηπειρωτικά στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά . Στην υπόλοιπη χώρα  λίγη  συννεφιά . Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ,  στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ , με βαθμιαία εξασθένηση την Κυριακή  Η Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα

Αττική

Καιρός : Συννεφιά , με τοπικές βροχές μέχρι περίπου αργά το απόγευμα , χιόνι στην Πάρνηθα . Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία 7 και στα Ανατολικά 8 μποφόρ .  Η θερμοκρασία έως 13 με 14 βαθμούς.

Θεσ/νίκη

Καιρός : τοπικές συννεφιές με  πιθανότητα βροχής το πρωί  Οι Άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι  4 με 6 μποφόρ και στο Θερμαϊκό βαθμιαία 7 μποφόρ  και η Θερμοκρασία έως 13 βαθμούς