Τα πέντε μυστικά ομορφιάς της Δούκισσας Νομικού

1919

Γράφει η Δούκισσα Νομικού

Πολλές φορές με ρωτάτε αν έχω μυστικά ομορφιάς και ποια είναι αυτά. Πάντα σας λέω για τα οφέλη του νερού, του καλού ύπνου, της γυμναστικής, του ελαιολάδου στα μαλλιά, του πράσινου τσαγιού. Υπάρχουν όμως μερικά «κολπάκια» που δεν είχα μοιραστεί μαζί σας. Μέχρι σήμερα!

Πρόκειται για tips που μου έχουν δώσει οι ειδικοί αλλά και οι αγαπημένοι μου συνεργάτες κατά καιρούς. Τα έχω δοκιμάσει όλα και έχω δει αποτέλεσμα! Προτείνω, λοιπόν, να τα δοκιμάσετε κι εσείς.

Ξεκινάμε:

ΜΑΛΛΙΑ

Σταμάτησα να αφήνω με τις ώρες τη μάσκα στα μαλλιά μου

Ναι, επειδή τα ταλαιπωρώ λόγω της δουλειάς μου, πίστευα πως τα βοηθάω αν τα αφήσω πολλές ώρες με μάσκα. Μάλιστα, γινόμουν υπερβολική σε τέτοιο σημείο που την άφηνα όχι μόνο όλο το βράδυ, αλλά και το επόμενο πρωί. Πρόσφατα μου είπε ο Νικόλας Βιλλιώτης (top hair stylist και hair colorist στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό) ότι αυτό είναι τεράστιο λάθος. Ουσιαστικά, αντί να τα βοηθάω τα καταστρέφω, τα κάνω πιο εύθραυστα. Δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρεται, στην ετικέτα του κάθε προϊόντος, ο χρόνος που πρέπει να αφήσουμε τη μάσκα στα μαλλιά μας. Πρέπει να τον τηρούμε γιατί, διαφορετικά, δεν κερδίζουμε τίποτα. Αν την αφήσουμε λιγότερο, τότε απλώς δεν θα έχει προλάβει να δράσει. Αν την αφήσουμε περισσότερο, τότε κάνουμε τα μαλλιά μας να σπάνε πιο εύκολα! Επίσης ξεθωριάζουμε το χρώμα μας (αν έχουμε βαμμένα μαλλιά). Οπότε ναι, εμείς που έχουμε ατίθασα μαλλιά, πρέπει να τα ενυδατώνουμε συχνά και, μετά από κάθε λούσιμο, να βάζουμε μάσκα. Όμως ΧΩΡΙΣ υπερβολές.

ΔΕΡΜΑ

Όλο το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο που ξεβαφόμαστε

Δεν είμαι φαν των πολλών καλλυντικών (στην καθημερινότητά μου δεν φοράω makeup, παρά μόνο concealer για να καλύψω τοπικά τις ατέλειες), ούτε πολλές κρέμες (έχω μόνο μία ενυδατική με αντηλιακή προστασία που φοράω κάθε πρωί). Πηγαίνω συχνά στον δερματολόγο μου για καθαρισμό (απαραιτήτως μία φορά κάθε περίπου 6 εβδομάδες) και πίνω αρκετό νερό (έστω και με το ζόρι, ακόμη όταν δεν διψάω). Το μυστικό όμως για μια υγιή, λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα κρύβεται αλλού, κορίτσια. Στο καλό ντεμακιγιάζ όταν γυρίζουμε σπίτι. Πρώτον, με το που μπείτε στο σπίτι, πηγαίνετε κατευθείαν να ξεβαφτείτε. Δεν χρειάζεται -και δεν πρέπει- να μένει το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας για πολλές ώρες. Δεύτερον, μην κάνετε ποτέ γυμναστική βαμμένες! Για αισθητικούς λόγους (ε, δεν είναι ωραίο να πηγαίνουμε υπερπαραγωγή κάπου που υποτίθεται ότι θα «λιώσουμε» από τον ιδρώτα), αλλά κυρίως για λόγους υγιεινής (το μακιγιάζ κλείνει τους πόρους και δημιουργεί ερεθισμό, αλλά και σπυράκια). Τρίτον, μην κοιμάστε ΠΟΤΕ βαμμένες. Κάντε έναν κόπο για 5 λεπτά και προστατεύστε την επιδερμίδα σας καθαρίζοντάς την. Ωστόσο, όλο το μυστικό κρύβεται στον τρόπο με τον οποίο ξεβάφεστε: Προσωπικά, χρησιμοποιώ μια λοσιόν καθαρισμού χωρίς οινόπνευμα, που παίρνω από το φαρμακείο. Αφαιρώ καλά με ένα βαμβάκι το μακιγιάζ και μετά με ένα σαπούνι (πάλι από το φαρμακείο) πλένω καλά το πρόσωπό μου, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγαράκι και κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αλλά προσοχή και πάλι στις υπερβολές. Δεν χρειάζεται να τρίβετε με δύναμη, γιατί τότε θα ερεθίσετε την επιδερμίδα σας. Επίσης, αυτό το σφουγγαράκι πρέπει να το καθαρίζετε, να το στεγνώνετε καλά και να το ανανεώνετε συχνά.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Κάνω γυμναστική χρησιμοποιώντας τη μεμβράνη που έχουμε στην κουζίνα

Ναι, καλά διαβάσατε. Όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας αλουμινόχαρτο και διάφανη μεμβράνη. Δεν θα χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο προφανώς. Θα τυλίξετε όμως την κοιλιά σας με μεμβράνη δύο-τρεις φορές (έτσι ώστε να είναι σταθερή και να μην φύγει με την πρώτη κίνηση που θα κάνετε). Υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν με τη συγκεκριμένη διαδικασία ισχυριζόμενοι πως δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Τον τελευταίο καιρό, όμως, μου το έχει προτείνει η πολύ καλή personal trainer Λίτσα Αλεξίου, το έχω δοκιμάσει και μπορώ να ομολογήσω πως έχω δει μεγάλη αλλαγή. Η κοιλιά μου με αυτόν τον τρόπο ιδρώνει πολύ περισσότερο την ώρα της γυμναστικής, με αποτέλεσμα να ξεπρήζεται. Όταν προσέχω παράλληλα τη διατροφή μου, την επόμενη μέρα είναι εντελώς επίπεδη και γραμμωμένη. Βέβαια, η υπερβολή κι εδώ μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Μην αρχίσετε να τυλίγετε όλο σας το σώμα με τη μεμβράνη και επίσης μην το κάνετε τις πολύ ζεστές μέρες του χρόνου. Τότε ναι, μπορεί να κάνει κακό.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πρωτεΐνη και ξανά πρωτεΐνη, χωρίς όμως να λέμε «όχι» στον υδατάνθρακα

Δεν μπορούσα ποτέ να καταλάβω γιατί ο αδερφός μου ζητούσε συνέχεια από τη μαμά να τρώει για πρωινό 3-4 ασπράδια αβγών. Ώσπου ήρθε ο Γιώργος Μουλίνος (είμαι σίγουρη πως ξέρετε τον κορυφαίο Έλληνα Διατροφολόγο-Διαιτολόγο, με πολλά διπλώματα και βραβεία) και μου έφτιαξε μια διατροφή που είχε πολλή πρωτεΐνη. Και αυτό όχι γιατί ήθελα να χάσω κιλά, αλλά γιατί ήθελα να εξισορροπήσω και να εμπλουτίσω τη διατροφή μου, αφού τον τελευταίο καιρό έτρωγα συνεχώς τα ίδια (αυτά παθαίνεις όταν φεύγεις από το πατρικό σου σπίτι). Πλέον, δεν υπάρχει γεύμα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και σνακ) που να μην περιέχει πρωτεΐνη, η οποία συν τοις άλλοις βοηθάει πολύ στη γράμμωση. Βέβαια, σύμφωνα με τον Γιώργο Μουλίνο, είναι απαραίτητο να τρώω και υδατάνθρακες, έτσι ώστε να έχω ενέργεια. Μάλιστα μου «επιτρέπει» να τρώω μακαρόνια με κιμά, αλλά και σπιτική πίτσα (θα σας δώσω σύντομα τη συνταγή)! Θα πω ξανά βέβαια προσοχή στις υπερβολές – και στα συμπληρώματα διατροφής.

 

ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Γιατί, εν τέλει, η ομορφιά κρύβεται μέσα μας!

Κακά τα ψέματα. Ό,τι κι αν κάνουμε, όσο κι αν φροντίζουμε τον εαυτό μας, εάν δεν νιώθουμε αυτοπεποίθηση, εάν δεν νιώθουμε καλά μέσα μας, τότε η όποια εξωτερική εμφάνιση γίνεται θαμπή και ψυχρή. Το μυστικό, φίλες μου, είναι η ευτυχία. Μια ευτυχισμένη γυναίκα είναι πανέμορφη! Αντιθέτως, μια μίζερη γυναίκα, όσο ωραία χαρακτηριστικά κι αν έχει, εκπέμπει κάτι μίζερο – και άρα άσχημο. Το ωραίο δεν είναι πάντοτε καλό, αλλά το καλό είναι πάντα ωραίο. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που χαμογελάω συχνά. Το γέλιο για μένα είναι τρόπος ζωής. Οπότε η συμβουλή μου είναι να μην ξεχνάτε να «φοράτε» το χαμόγελό σας. Όχι το δήθεν, το ψεύτικο, αλλά το αληθινό, το πηγαίο, το λαμπερό. Αυτό θα σας κάνει ουσιαστικά και μοναδικά πανέμορφες. Κι εδώ μπορείτε να είστε όσο υπερβολικές θέλετε! Χαμογελάστε άφοβα!

πηγή:

dutchesss life, queen.gr