Την Άνοιξη , από τα μέσα της εβδομάδας , διαδέχεται και πάλι , για λίγο , ο χειμώνας με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας .

657

Καλημέρα σας ?⛅️?? !! Φημισμένη για τα κόκκινα και τραγανά κεράσια της, η Όσσα είναι ένας από τους παλαιότερους και ιστορικότερους οικισμούς της επαρχίας Λαγκαδά, του νομού Θεσσαλονίκης. Χτισμένη στις πλαγιές του όρους Βερτίσκος και σε υψόμετρο 650 μ., αγναντεύει από ψηλά τον κάμπο του Λαγκαδά και σαν παλιά αρχόντισσα αναπολεί ιστορίες από τα παλιά. Στη φωτό το διατηρητέο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Όσσας Λαγκαδά από τον Άγγελο Μήτσα στο skaikairos.gr

Σήμερα Τρίτη λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη Τοπικές μπόρες και σποραδικές  καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Ηπειρωτικά ορεινά και πιθανό στα ορεινά της Κρήτης το μεσημέρι και το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ  και στην υπόλοιπη χώρα Δ – ΝΔ 4 με 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέριστα Ηπειρωτικά έως 22 με 23βαθμούς  και στο Αιγαίο έως 20 με 21 βαθμούς . Την Τετάρτη αρχικά στα Δ και  Β και βαθμιαία από το μεσημέρι σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη  χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες  Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Β ορεινά Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Ν 4 με 5 μποφόρ και στο  Αιγαίο Β  4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα . Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από τα Βόρεια . Την Πέμπτη τοπικές βροχές και Καταιγίδες , θα σημειωθούν κυρίως στα Δ – Κ και Ν  πιθανόν τοπικά ισχυρές στα Νότια . Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και βαθμιαία  στα ημιορεινά  της Κ και Β χώρας Οι άνεμοι θα πνέουν Β  5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ , η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα Την Παρασκευή και το Σάββατο στα Α και τα Ν  θα υπάρχει συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγη  συννεφιά . Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις ,  στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ,  στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ.
Η Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα

Αττική

Καιρός : λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη το μεσημέρι και το απόγευμα με μικρή πιθανότητα παροδικής μπόρας στα Βόρεια του νομού .Οι άνεμοι θα πνέουν Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ . Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

Θεσ/νίκη

Καιρός : λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με πιθανότητα για παροδική μπόρα το απόγευμα – βράδυ στα γύρω ορεινά  Οι Άνεμοι θα πνέουν Μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ  και η Θερμοκρασία  έως 20 βαθμούς