Υψηλές θερμοκρασίες , τοπικές ομίχλες και ασθενείς άνεμοι , τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και το τριήμερο της απόκριας .

685

Καλημέρα σας , ☺️☀️⛅️??? !! Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω είναι η σημαντικότερη Μονή στον νομό Πιερίας. Βρίσκεται στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 900 μ. σε θέση φύσει οχυρή ανάμεσα σε δύο ρέματα και απέχει 18 χιλιόμετρα από το Λιτόχωρο. Η Παλαιά Μονή ιδρύθηκε το 16ο αιώνα από τον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας σημείωσε οικονομική και πνευματική ακμή . Φωτό από την Dagmara Fotiadou στο skaikairos.gr !!

Σήμερα Τετάρτη λίγη συννεφιά  και μόνο στη Θράκη και το Α Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι  είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές . Οι άνεμοι θα πνέουν Δ – ΝΔ  3 με 5 μποφόρ  και  στο Ν Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ  Η θερμοκρασία το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά έως 19 με 20 Βαθμούς και στο Αιγαίο έως 18 με 19 βαθμούς .Την  Πέμπτη , την Παρασκευή και Το Σ/Κ  λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια , η ένταση των ανέμων μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά  για την εποχή επίπεδα Τέλος την Κ Δευτέρα αρκετά καλός καιρός με λίγη συννεφιά που βαθμιαία θα αυξηθεί και το απόγευμα –  βράδυ θα βρέξει στα ΒΔ .  Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και  οι άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη

Αττική

Καιρός : λίγη συννεφιά  Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ  .Η θερμοκρασία έως 19 με 20 βαθμούς.

Θεσ/νίκη

Καιρός : γενικά αίθριος  Άνεμοι :  Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία :έως 18  βαθμούς .