Αυτό θα πει γνήσιος μεζές: Πηλιορείτικο σπετζοφάι

2451

Παραδοσιακή σπεσιαλιτέ του Πηλίου, που αποτελείται από χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές, προσγειώνεται στο τραπέζι σου από τον Πέτρο Συρίγο. Γρήγορος κρασομεζές, μπυρομεζές ή και η πιο απολαυστική επιλογή για κυρίως πιάτο, συνοδεία τηγανητών πατατών!

Υλικά
4 λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε φέτες
3 πιπεριές πράσινες, κομμένες κατά μήκος
2-3 φρέσκιες ντομάτες
1 κρεμμύδι σε φέτες
¼ λάχανο σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
1 κουταλιά πελτέ
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
μπούκοβο
αλάτι & πιπέρι
2 κουταλιές γιαούρτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα φαρδιά, σοτάρετε σε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά το λουκάνικο ώστε να πάρει καλό χρώμα και το αποσύρετε σε ένα πιάτο.

2. Στη συνέχεια ρίχνετε το λάχανο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ και τα σοτάρετε καλά. Ρίχνετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

3. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέστε τη ζάχαρη, τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Μαγειρέψτε για 15′-20′ σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν οι πιπεριές.

4. Προσθέστε τα λουκάνικα και συνεχίστε για 2′ ακόμη το βράσιμο.

5. Τέλος, προσθέστε γιαούρτι (προαιρετικά) και σερβίρετε το ζεστό.

Καλή Επιτυχία!

 

πηγή: koolnews.gr