Δέκα τηλεοπτικά σχόλια

810

Γράφει ο Χρήστος Ζαμπούνης

1.Το propagandastaffel ή escadron de propagande της κυβερνήσεως, εμφανίζεται κάθε απόγευμα από τη συχνότητα της κρατικής τηλοψίας, στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά». Εάν ο Φρανσουά Τρυφώ γύριζε σήμερα την ταινία «Το τελευταίο μετρό», θα έβαζε μάλλον στη θέση του Daxiat την Κατερίνα Ακριβοπούλου.
2. Από την πλευρά του, ο Δήμος Βερύκιος δίνει καθημερινώς ρεσιτάλ από τη συχνότητα του Alpha και την εκπομπή »Happy Day». Κορυφαίες, το δίχως άλλο, στιγμές, είναι όταν περιγράφει τις νυκτερινές περιπολίες με τον Σκοπιανό σύνδεσμό του, εποχούμενοι ενός Σκαραβαίου του ’70, όπου αναλύεται το »Μακεδονικό».
3. Αξίζει συγχαρητηρίων η διεύθυνσις της Nova για την πρόσληψη γαλλομαθούς σχολιαστού του γαλλικού πρωταθλήματος. Επιτέλους η Καέν, προφέρεται σωστά, Κον.
4. Η υποβάθμισις της μαζικότητος του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, καταδεικνύει ευκρινώς ποιος επιβάλλει τη γραμμή του σε ορισμένους ιδιωτικούς διαύλους.
5. Το History Chanel του OTE TV θα έπρεπε κανονικά, με όλες τις τυμπανοκρουσίες περί του μορφωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ, να είναι κρατικό.
6. Κάθε τηλεοπτική σαιζόν έχει την αγαπημένη της φράση. Φέτος είναι η λέξη «προφανώς». Πέρυσι ήταν δύο λέξεις: «Κόκκινη γραμμή».
7. Σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Σκάι, ο καθηγητής καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός μας ενημέρωσε ότι όσοι σηκώνονται στις διαφημίσεις για να κινηθούν, διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια.
8. Μήπως μία λύσις είναι να επανέλθουμε στην παλαιά καλή εποχή, όταν η πιο επαναλαμβανόμενη φράση ήταν: Ποιος θα σηκωθεί να αλλάξει κανάλι;
9. Λόγω καλών τρόπων, δεν θα αναφέρω τα ονόματα εκείνων των συντελεστών πρωινών και απογευματινών εκπομπών (πανελίστες), οι οποίοι πετάγονται και διακόπτουν συνεχώς τους συναδέλφους τους. Διερωτώμαι αν είναι εντολή της αρχισυνταξίας ή το κάνουν από μόνοι τους.
10. Όλο και περισσότεροι γνωστοί και φίλοι καταφεύγουν στο Euronews για αντικειμενική ενημέρωση, αν και οι καλύτερες ειδήσεις, κατά τη γνώμη μου, από άποψη αντικειμενικότητος, είναι αυτές της RTS (Radio Television Suisse).