Γιατί είναι έξαλλοι οι Βρετανοί με τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ

142

Οι επιλογές του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ το τελευταίο διάστημα έχουν εκνευρίσει έντονα την βρετανική κοινή γνώμη.

Αρχικά υπήρξαν έντονες ενοχλήσεις από την επιμονή της δούκισσας του Σάσεξ να μην αποκαλύψει που θα γεννήσει τον γιό της, Άρτσι. Στη συνέχεια δέχθηκαν σφοδρή κριτική για τα 2.4 εκατομμύρια βρετανικές λίρες που ξόδεψαν από τα δημόσια ταμεία προκειμένου να ανακαινίσουν την κατοικία τους, το Φρόγκμορ Κότιτζ.

Τώρα το βρετανικό κοινό έμαθε ότι ο γιος των Σάσεξ θα βαπτιστεί σε μία ιδιωτική τελετή μέσα στο παλάτι του Ουίνδσορ παρουσία 25 καλεσμένων. Το ζευγάρι αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πρόσβαση στους δημοσιογράφους και τις κάμερες προκειμένου να καταγράψουν την άφιξη των μελών της βασιλικής οικογένειας στην τελετή. Το παλάτι αρνήθηκε να ανακοινώσει λεπτομέρειες για την τελετή ή τα ονόματα των νονών, γεγονός που εξόργισε αρκετούς Βρετανούς.

Το ζευγάρι θα δώσει την ίδια ημέρα στην δημοσιότητα ένα μικρό αριθμό φωτογραφιών που θα τραβήξει ο προσωπικός φωτογράφος τους.

Αρκετοί υποστήριξαν ότι το ζεύγος των Σάσεξ θέλει να έχει όλα τα οφέλη της ζωής ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας και την χρηματοδότηση από τα δημόσια ταμεία αλλά αρνείται την δημοσιότητα που φέρει μία τέτοια ιδιότητα.

Επίσης ο Άρτσι είναι δισέγγονο της βασίλισσας και έβδομος στην σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου γεγονός που προσκρούει στην απαίτηση του Χάρι και της Μέγκαν για τόσο μεγάλο βαθμό ιδιωτικότητας. «Ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίζει με συμπάθεια την ξεκάθαρη επιθυμία τους να αναθρέψουν τον Άρτσι όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά η βάπτιση είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Η προγιαγιά του Άρτσι είναι επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας και είναι πολύ ψηλά στην διαδοχή. Εκείνοι είναι επίσης υψηλόβαθμα εν ενεργεία μέλη της βασιλικής οικογένειας που χρηματοδοτούνται από τα δημοσία ταμεία. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Υπάρχει η αίσθηση ότι αυτό (σ.σ. η απόφαση τους για την βάπτιση) δεν φαίνεται καθόλου ωραίο», είπε ανώνυμα υψηλόβαθμη βασιλική πηγή.

Και συνέχισε: «Ο Χάρι αισθάνεται πολύ αμυντικά και προστατευτικά για την οικογένεια του. Αλλά η αίσθηση είναι ότι αυτό θα πρέπει να το βάζει στην άκρη ορισμένες φορές. Και αυτή είναι μία τέτοια περίσταση».