Η Pokemon στηρίζει το καινοτόμο ντιζάιν

503

Δύο πλήρεις υποτροφίες σε σπουδαστές του Royal College of Art δίνει η Pokemon Company για «να στηρίξει τη δημιουργία και εξερεύνηση καινοτόμας τέχνης και ντιζάιν». Οι δύο πρώτοι που θα πάρουν υποτροφία είναι οι δευτεροετείς Τζέσι Καν-Τόμπσον και Αμίρ Αφσάρ.

«Η Pokemon εξελίχθηκε ως εμπορικό σήμα αγκαλιάζοντας νέες τεχνολογίας και συνεργαζόμενη με εταίρους από νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων μετάδοσης δεδομένων και τεχνολογιών που σχετίζονται με τον γεωγραφικό εντοπισμό, αλλά και εταίρων στους τομείς της μόδας και του ντιζάιν» εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τσουνεκάζου Ισίχαρα. «Μέσω αυτής της υποτροφίας, είμαι ενθουσιασμένος που θα στηρίξω σπουδαστές οι οποίοι δείχνουν δυναμικό για τη δημιουργία μιας καινούργιας βιομηχανίας ή τρόπου έκφρασης, εξερευνώντας νέες δυνατότητες» πρόσθεσε.

Ο Τζέσι Καν-Τόμπσον σπουδάζει στο πρόγραμμα Information Experience Design και εξειδικεύεται στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία «εναλλακτικών αισθητηριακών εμπειριών», όπως το να δημιουργεί άρωμα χρησιμοποιώντας δεδομένα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την πλευρά του, ο σπουδαστής Innovation Design Engineering, Αμίρ Αφσάρ εξερευνά τις συνέπειες της διευρυμένης πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας στην αρχιτεκτονική.

Πηγή:ΑΠΕ