Μία έξαλλη ιστορία του Φρέντι Μέρκιουρι με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

272

Στις μεγάλες στιγμές της ζωής του Φρέντι Μέρκιουρι εστιάζει η κινηματογραφική βιογραφία «Bohemian Rhapsody», με τον Ράμι Μάλεκ να υποδύεται τον χαρισματικό leader των Queen. Όμορφες ιστορίες, λίγο έξαλλες ιστορίες, ιστορίες που έχτισαν τον χαρακτήρα «Φρέντι» μένουν απέξω. Κάποιες απ’ αυτές παρουσιάζει το «Vanity Fair».

Μία από αυτές που πλέον ανήκουν στη σφαίρα του θρύλου είναι η βραδιά που ο Φρέντι πήγε για κλάμπινγκ με την Πρινσές Ντι. Στο βιβλίο της «The Power of Positive Drinking», η ηθοποιός Κλίο Ρόκος γράφει ότι Φρέντι και Νταϊάνα, μαζί με την ίδια και τον κωμικό Κένι Έβερετ κάνανε μια μέρα παρέα, πίνανε σαμπάνια, ο Φρέντι, ο Κένι κι η Ρόκος έκαναν σχέδια για το βράδυ κι η Ντι επέμενε να πάει μαζί τους. «Ήταν σε φουλ σκανταλιάρικη διάθεση» γράφει η Ρόκος.

Ο Φρέντι, ο Κένυ και η Κλέο μεταμφίεσαν σε άντρα την πριγκίπισσα προκειμένου να τους ακολουθήσει στο γνωστό γκέι μπαρ του Λονδίνου. Η μεταμφίεση περιελάμβανε ένα στρατιωτικό τζάκετ, ένα μαύρο καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Πριν την επίσκεψη στο μπαρ η 50χρονη σήμερα Ρόκος θυμάται τον Κένι να λέει στην πριγκίπισσα: «Δεν είναι για σένα. Το μέρος αυτό είναι γεμάτο γκέι και μερικές φορές γίνονται καυγάδες απ’ έξω». Αλλά ο Φρέντι είπε, «Πάμε, αφήστε την κοπέλα να διασκεδάσει».

Η Κλέο γράφει: «Όταν μπήκαμε μέσα, νιώσαμε ότι όλοι θα μπορούσαν να καταλάβουν ότι ήταν μαζί μας η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ωστόσο, όλοι φάνηκε να την αγνοούν, σαν να εξαφανίστηκε. Αλλά της άρεσε».

Ο Φρέντι, ο Κένι και η Κλέο προσπάθησαν να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους ώστε να μην γίνει αντιληπτή η πριγκίπισσα, η οποία μάλιστα παρήγγειλε τα ποτά. Η ίδια η πριγκίπισσα ένιωσε ικανοποίηση όταν ο barman δεν τη κατάλαβε.

Εκείνο το βράδυ στο Vauxhall Tavern έμεινε κρυφό, αλλά όπως γράφει η Κλέο στο βιβλίο, την επόμενη μέρα η πριγκίπισσα έστειλε πίσω στους φίλους της τα ρούχα με το σημείωμα «Πρέπει να το ξανακάνουμε».

Προσπάθησαν να τη μεταπείσουν, αλλά ο Φρέντι είπε στους άλλους δύο «άντε, αφήστε το κορίτσι να διασκεδάσει λίγο». Κατέληξαν σε ένα γκέι μπαρ στο νότιο Λονδίνο, το Royal Vauxhall Tavern. Μπαίνοντας, πίστευαν ότι όλοι θα πρόσεχαν την Πριγκίπισσα Νταϊάνα, αλλά ο κόσμος την «έσβησε» από το οπτικό του πεδίο. Αυτός που τράβηξε τη μεγαλύτερη προσοχή ήταν ο Φρέντι!