Μπισκότα βάφλας του Αγ. Βαλεντίνου

1992

Υλικά

Για τις βάφλες
240ml κρέμα γάλακτος
5ml εσάνς βανίλιας
160 γρ. ζάχαρη άχνη
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. κορν φλάουρ

Για την κρέμα
320ml γάλα φρέσκο
150ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό μεσαίου μεγέθους
3 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους
40 γρ. κορν φλάουρ
60 γρ. φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες, πολτοποιημένες

Εκτέλεση

Στον κάδο του µίξερ χτυπήστε µε το σύρµα σε µέτρια ταχύτητα την κρέµα γάλακτος µε την εσάνς βανίλιας σε παχύρρευστη µορφή. Σε ένα µπολ αναµείξτε τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ (κοσκινισµένα). Προσθέστε τα στο µείγµα µε την κρέµα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να ενσωµατωθούν.

Σκεπάστε το µπολ µε το µείγµα µε διάφανη µεµβράνη και αφήστε το εκτός ψυγείου για 30′. Βουτυρώστε τη βαφλιέρα µε ένα κουτάλι, πάρτε 2 κουταλιές από το µείγµα και κατόπιν βάλτε τις στο κέντρο του σκεύους. Ψήστε τις βάφλες για σχεδόν 1′.

Για να φτιάξετε την κρέμα, πλύνετε και καθαρίστε τις φράουλες, αφαιρώντας τα κοτσανάκια τους. Πολτοποιήστε τις στο µούλτι και κατόπιν περάστε τις από λεπτό σουρωτήρι. Σε ένα µπολ αναµείξτε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέστε το 1/3 από το γάλα και ανακατέψτε καλά µε ένα σύρµα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το υπόλοιπο γάλα και τα 150ml κρέµα γάλακτος και αφήστε τα σε µέτρια φωτιά να ζεσταθούν.

Προσθέστε στη ζεστή κρέµα τα αυγά και το µείγµα µε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε µέχρι να δέσει. Μεταφέρετε σε καθαρό µπολ και σκεπάστε τη µε διάφανη µεµβράνη (να εφάπτεται στην επιφάνεια κρέµας). Βάλτε τη στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βγάλτε την κρέμα από το ψυγείο, προσθέστε τις φράουλες και αφρατέψτε την στο µίξερ, χρησιµοποιώντας το εξάρτηµα με το σύρµα σε µέτρια ταχύτητα. Πάρτε ένα µπισκοτάκι βάφλας, απλώστε µια µικρή ποσότητα κρέµα φράουλας και καλύψτε µε άλλο ένα. Πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Tip: Αν η βαφλιέρα σας δεν έχει σχήμα καρδιάς, μπορείτε να κόψετε τις βάφλες με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς, αφού τις αφήσετε να κρυώσουν λίγο!

 

πηγή: glykamystika.gr