Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

1396

Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου

Υλικά
400 γρ. ρύζι
2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα τετραγωνάκια
200 γρ. gorgonzola
150 γρ. βούτυρο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
50 γρ. κουκουνάρι
λίγο αλάτι (η gorgonzola είναι αρκετά αλμυρή)
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 100 γρ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε.

Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε, κουτάλα κουτάλα, στο ρύζι, πάντα σε ζεστή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία, ανακατεύοντας συνέχεια.

Μετά από 15 λεπτά, ρίχνουμε την gorgonzola και το αχλάδι, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε το ριζότο να σιγοβράσει για πέντε λεπτά ακόμα.

Καλή Επιτυχία!