Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου . Από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο πολύ θυελλώδεις βοριάδες .

724

Καλημέρα σας ?⛅️??!! Τέλενδος στη φωτό σήμερα , όπως φαίνεται από την Κάλυμνο . Η Τέλενδος ήταν ενωμένη με την Κάλυμνο, αλλά διαχωρίστηκε από αυτήν κατά τον 6ο αιώνα μ.Χ. μετά από μια σειρά σεισμών. Από τον Σάββα Μαιλλη στο skaikairos.gr !!

Σήμερα Τετάρτη  τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα Δυτικά και Βόρεια και από το μεσημέρι βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα εκτός από το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα .  Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο Βόρειοι με την ίδια ένταση , αλλά με τάση ενίσχυσης κατά τη διάρκεια της νύχτας  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέριστα Κεντρικά και Βόρεια έως 16 με 17βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως 19 με 20 βαθμούς . Την Πέμπτητοπικές βροχές και Καταιγίδες , θα σημειωθούν κυρίως  στα Δ – Κ και Ν ,  πιθανόν τοπικά ισχυρές στα Νότια . Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της  Β χώρας  Οι άνεμοι θα πνέουν Β  5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα  Την Παρασκευή και το Σάββατο στα Α και τα Ν  θα υπάρχει συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.  Στις υπόλοιπες περιοχές λίγη  συννεφιά  Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ,  στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Η Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα

Αττική

Καιρός : λίγη συννεφιά που βαθμιαία θα αυξηθεί και από το απόγευμα – βράδυ  θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές . Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία  έως 19 βαθμούς.

Θεσ/νίκη

Καιρός : κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές  Οι Άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι  3 με 5 μποφόρ και η Θερμοκρασία  έως 16 βαθμούς