Ακριβό μου πετρέλαιο: Πάνω από 1 ευρώ η τιμή του

642

Δύσκολο χειμώνα βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά καθώς η τιμή πετρελαίου παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει πάνω από το 1 ευρώ το λίτρο, ενώ υψηλότερη είναι η τιμή 1,196 ευρώ το λίτρο στο νόμο Λέσβου.

Αποκαλυπτική είναι άλλωστε και η πρόσφατη έρευνα της Eurostat σύμφωνα με την οποία αποτυπώνεται η δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία προσπαθούν να κρατήσουν ζεστά τα σπίτια τους.

Η Ελλάδα με ποσοστό 25,7% βρίσκεται στην τρίτη θέση στην Ευρώπη με μόνο τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα (36,5% και 28,9% αντίστοιχα).

Με παρέμβαση του άλλωστε γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι «1 στα 4 νοικοκυριά στη χώρα μας δεν έχει επαρκή θέρμανση, σε μια χρονιά, μάλιστα, με βαρυχειμωνιά» και πρόσθεσε ότι «το “κυβερνητικό αφήγημα” για την έξοδο από τα μνημόνια και την ανάκαμψη της οικονομίας απέχει έτη φωτός από τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες».

Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι παρά το κρύο οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης παραμένουν λιγοστές και θεωρούν πλέον, ότι το πετρέλαιο για τους περισσότερους καταναλωτές είναι είδος πολυτελείας.