Παρέμβαση Εισαγγελέα για τους νεκρούς στην Κρήτη

571

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ηρακλείου προκάλεσε η υπόθεση  της τετραμελούς οικογένειας που έχασε τη ζωή της στην κοίτη του Γεροποτάμου της Μεσάρας. Δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό των τεσσάρων νεκρών, ο Εισαγγελέας Ηρακλείου Θανάσης Γαληνάς, παρήγγειλε ενδελεχή έρευνα των συνθηκών υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Την έρευνα θα πραγματοποιήσει το Αστυνομικό τμήμα Μοιρών υπό τις οδηγίες του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, θα κληθούν να δώσουν κατάθεση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Φαιστού ρίχνουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για την τραγωδία.

Η μεν περιφέρεια, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκης, αναφέρει πως η χρηματοδότηση για τη γέφυρα είχε εξασφαλιστεί από την περιφέρεια το 2017 και από τότε ήταν ευθύνη του δήμου Φαιστού η υλοποίησή της.

Ο δε δήμαρχος Φαιστού, με νεότερη ανακοίνωσή του αναφέρει πως υπάρχει μία «αντίστοιχη προσπάθεια να καταλογιστούν ευθύνες στους μόνους που δεν φταίνε, στους αιρετούς και το προσωπικό του Δήμου Φαιστού».

Το μήνυμα της οικογένειας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν στον εντοπισμό των ανθρώπων τους στον Γεροπόταμο αλλά και ένα μεγάλο παράπονο για το ποιος ευθύνεται για την συγκεκριμένη τραγωδία απευθύνει η οικογένεια του 29χρονου Κώστα Γιαννακάκη που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με την σύζυγό του και δύο ακόμα άτομα στην κοίτη του ποταμού.