Στο ναδίρ η αποδοχή της κυβέρνησης απο τους πολίτες – έρευνα της Alco

1162

Σταθερή πτώση συνεχίζει να καταγράφει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για λογαριασμο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλώνει οτι δεν εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα και επικρίνει την αποδοτικότητα της κυβέρνησης καταλογίζοντάς της λανθασμένους  χειρισμούς σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει προβάδισμα 3,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά:

ΝΔ 21,1% ΣΥΡΙΖΑ 17,3% Χρυσή Αυγή 6,1% ΚΚΕ 5%. Δημοκρατική Συμπαράταξη 3,6% Ένωση Κεντρωών 2,6% ΑΝΕΛ 2,2% Λαϊκή Ενότητα 2,2% Ποτάμι 1,8% Στα επιμέρους ερωτήματα της έρευνας, το 38% των ερωτηθέντων προκρίνει τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή, το 21% επιθυμεί εκλογές, ενώ μόνο το 22% στηρίζ ει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Αίσθηση προκαλεί το γεγονός οτι το 71% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει οτι δεν εμπιστεύεται πλέον τον Αλέξη Τσίπρα, έναντι 16%. Το 81% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το «ηθικό πλεονέκτημα» και επικρίνει την απόδοση του κυβερνητικού έργου σε ποσοστό 84% έναντι 9%. Το 67% μάλιστα θεωρεί λανθασμένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό, έναντι 20%, ενώ το 85% πιστεύει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω αντοχή για νέους φόρους και περικοπές συντάξεων. Στο ερώτημα πως θα χειριζόταν τα προβλήματα μία κυβέρνηση της ΝΔ, το 34% απαντά κατά τον ίδιο τρόπο, το 25% καλύτερα και το 22% χειρότερα. Με εμφατικό τρόπο αποτυπώνεται και η μεγάλη απαισιοδοξία των πολιτών ,καθώς το 72% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για την κατάσταση της χώρας το επόμενο εξάμηνο.