“Ξεπουλάνε” Ισπανία και Πορτογαλία για το καλοκαίρι

3334

Προς κορεσμό τείνουν οι κρατήσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία γι αυτό το καλοκαίρι, με την ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία να συνεχίζει να αναζητά διαθεσιμότητες σε εναλλακτικούς προορισμούς, με δεδομένο ότι οι κρίσεις σε Τυνησία, Αίγυπτο και Τουρκία έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Οι ανησυχίες πλέον στρέφονται στο γεγονός ότι οι οικογένειες που δεν έχουν κάνει ακόμα κράτηση διακοπών, ίσως βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να αποκλειστούν από τους αγαπημένους τους προορισμούς.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του επιχειρηματικού ομίλου GfK Ascent, David Hope, η Πορτογαλία ήδη έχει διαθέσει μέχρι στιγμής περισσότερες διακοπές 14 διανυκτερεύσεων από ολόκληρη την περσινή περίοδο.

Άλλα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αυξημένη ζήτηση για τους αποκαλούμενους ως «ασφαλείς» προορισμούς.

Οι κρατήσεις μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου του 2016 για αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, είναι αυξημένες κατά 27% για την Ισπανία, 31% για την Πορτογαλία και κατά 28% για την Καραϊβική.

«Αυτό σημαίνει είτε ότι χρειάζεται να βρούμε επιπλέον χωρητικότητα γι αυτές τις αγορές, είτε ότι οι κρατήσεις θα φτάσουν σε σημείο κορεσμού. Εάν γίνει αυτό, τι θα διαθέσουμε στην αγορά για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής;», αναρωτιέται. «Οι οικογένειες που δεν έχουν κάνει ακόμη κράτηση θα αποκλειστούν από μερικές από αυτές τις αγορές;».

πηγή:tornosnews.gr