Αυτή είναι η καλύτερη μάσκα για καστανά μαλλιά!

2277

Η σπιτική μάσκα μαλλιών με κακάο θα δώσει τη λάμψη, την ενυδάτωση και τη θρέψη που χρειάζονται τα μαλλιά σου, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει και το χρώμα τους.

Πρέπει να γνωρίζεις όμως, πως αν θέλεις πλούσιο σοκολατένιο χρώμα στα ήδη άτονα καστανά μαλλιά σου,- χωρίς να χρησιμοποιήσεις καθόλου χημικά-  πρέπει να έχεις υπομονή καθώς θα την εφαρμόζεις τακτικά -μία ή δύο φορές την εβδομάδα-, μέχρι το αποτέλεσμα να σε ικανοποιήσει!

Για τη μάσκα μαλλιών για καστανό χρώμα θα χρειαστούμε:

  • 3 κ.σ. κακάο (σκόνη)
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. αργκάν ή 1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε στεγνό μπολ το γιαούρτι, το κακάο, το μέλι, το μηλόξυδο, το αργκάν ή το αμυγδαλέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

Μετά το λούσιμο στεγνώνουμε τα μαλλιά μόνο με την πετσέτα, ώστε να φύγει το πολύ νερό και να παραμείνουν νωπά.

Απλώνουμε τη μάσκα μαλλιών σε όλα τα μαλλιά, -από τη ρίζα μέχρι τις άκρες- και χτενίζουμε με αραιή χτένα ώστε να βοηθήσουμε τη μάσκα μαλλιών να επεκταθεί σε όλα τα σημεία των μαλλιών.

Τυλίγουμε τα μαλλιά με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε για 20-25 λεπτά.

  • Οι δόσεις των υλικών είναι υπολογισμένες για μέτριο μήκος μαλλιών, δηλαδή για μαλλιά που φτάνουν το έως το ύψος των ώμων. Για πιο μακριά ή πιο κοντά μαλλιά οι δόσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα.

Tip Ένα ακόμη «μυστικό» για να ενισχύσεις το καστανό χρώμα των μαλλιών σου είναι σε κάθε λούσιμο να αναμίξεις τη δόση του σαμπουάν σου με 1 κ.σ. σκόνης κακάο!

Comments are closed.