Πότε έρχεται η Black Friday – η μεγάλη μέρα των εκπτώσεων

193

Η ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων, η περίφημη Black Friday πλησιάζει. Τα καταστήματα έχουν ήδη αρχίσει να ετοιμάζουν τις προσφορές τους, ενώ οι καταναλωτές κάνουν τις οικονομίες τους προκειμένου να προμηθευθούν την ημέρα εκείνη τα προϊόντα που επιθυμούν σε τιμές που φθάνουν ακόμα και το 80%.

Η «Black Friday», το αμερικανικό καταναλωτικό έθιμο που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, έχει κυριαρχήσει στην εμπορική δραστηριότητα της χώρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και έχει συνδεθεί με εικόνες ατελειώτων ουρών έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα υπόλοιπα εμπορικά.


Ορίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (28/11). Ετσι, φέτος η «Μαύρη Παρασκευή» πέφτει στις 29 Νοεμβρίου 2019.

Πάντως κάθε χρόνο πολλά καταστήματα συνηθίζουν να ξεκινούν τις προσφορές αρκετές ημέρες νωρίτερα, οπότε από τις 22-23 Νοεμβρίου αναμένονται οι πρώτες σημαντικές εκπτώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του Black-Friday.Global, οι Έλληνες ξόδεψαν 206 ευρώ κατά μέσο όρο την Black Friday του 2018, ενώ σε σχέση με μία κανονική Παρασκευή ο τζίρος ήταν αυξημένος κατά 1.600%.