Γιατι μερικοι ανθρωποι αργουν παντα στα ραντεβου τους.

1687

Τι είναι αυτό που κάνει μερικούς ανθρώπους να βρίσκονται σε μόνιμη …ασυμφωνία με το χρόνο; Οχι το ότι είναι αγενείς ή δεν έχουν τρόπους. Την αιτία αναζητείστε την στο DNA τους, σύμφωνα με νέες μελέτες.

«Οι  περισσότεροι άνθρωποι που αργούν, το κάνουν σε όλη τους τη ζωή και στις περισσότερες δραστηριότητές τους. Μάλιστα, οι μελέτες δείχνουν πως ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου συσχετίζεται με την έννοια του χρόνου και την τυπικότητα ή μη στο χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Mandanao.

Αν για τους συνεπείς υπάρχει ο χρόνος GMT (Greenwich Meantime), για τους μονίμως αργοπορημένους υπάρχει ο χρόνος NOT (Never On Time). Ο μέσος όρος βρίσκεται 45 λεπτά πίσω από το GMT.

Μια άλλη μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του San Diego, υπόστηρίζει πως υπάρχουν δύο τύπων ανθρώπων, οι Α και οι Β. Οι άνθρωποι τύπου Α είναι συνήθως ακριβείς, επειδή έχουν το «εγκεφαλικό – ενσωματωμένο» τους ρολόι. Οι άνθρωποι αυτοί υπολογίζουν ότι ένα λεπτό διαρκεί 58 δευτερόλεπτα. Οι άνθρωποι τύπου Β υπολογίζουν πως  ένα λεπτό διαρκεί 77 δευτερόλεπτα.

Μπορεί οι τελευταίοι να αργούν στα ραντεβού τους, ωστόσο είναι σε μόνιμη βάση λιγότερο αγχωμένοι, χαλαροί, απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή και είναι ατέρμονα αισιόδοξοι. Αυτά, λοιπόν, είναι τα καλά στοιχεία των αργοπορημένων…