Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

1416

 

Τον καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη, υποδέχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,   την Δευτέρα 21 Μαρτίου, ο Θανάσης Θ. Νιάρχος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Η ζωή μου όλη…. 

Καθηγητής Γλωσσολογίας με ευρεία επιστημονική δράση και ενεργό συμμετοχή σε επιστημονικές εταιρείες, συμβούλια, ελληνικά και ξένα επιστημονικά συνέδρια, ο Γ. Μπαμπινιώτης, αφιερώθηκε από πολύ νωρίς στην μελέτη και την έρευνα της γλώσσας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Γ. Μπαμπινιώτης ανήκει στους εισηγητές της Σύγχρονης (Μοντέρνας) Γλωσσολογίας στην Ελλάδα. Εισήγαγε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την Κειμενογλωσσολογία και την Υφολογία, αναδεικνύοντας επιστημονικά τον ρόλο της γλώσσας στα λογοτεχνικά και μη λογοτεχνικά κείμενα και τις μεθόδους ανάλυσης των κειμένων. Επέμεινε ιδιαιτέρως στον τρόπο διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας βάσει της επικοινωνιακής μεθόδου συνδυασμένης με τη γραμματική και τη σύνταξη Ασχολήθηκε συστηματικά με τη λεξικογραφία. Καρπός της ενασχόλησής του με τα αντικείμενα αυτά είναι συνολικά 11.500 σελίδες (και τα 8 λεξικά).
Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο των συναντήσεων Η ζωή μου όλη ακολουθούν:

Άλκη Ζέη 04/04

Λούκα Κατσέλη 11/04

Δευτέρα 7.00 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Είσοδος: 5 ευρώ