Οι βοριάδες στο Αιγαίο , σήμερα , τοπικά 7 με 8 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο το Σ/Κ και το μελτέμι καλά θα κρατεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας .

456

Καλημέρα σας ????‍♂️?‍♀️??‍♂️ !! Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην Κρήτη … Πρέβελη: Ένα μαγευτικό τοπίο που κόβει την ανάσα . Το όνομά της, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, οφείλεται στην ιστορική μονή Πρέβελη που βρίσκεται κοντά, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο. Στο φοινικόδασος της Πρέβελης , έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων, συναντάται το είδος του αυτοφυούς κρητικού φοίνικα ή φοίνικα του Θεόφραστου. Στην έξοδο του φαραγγιού, εκεί που καταλήγει το ποτάμι Κουρταλιώτης δημιουργώντας ένα δέλτα, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Πρέβελη !! Φωτό από τον Χρήστο Μπουντακοπουλο στο skaikairos.gr !!

Σήμερα  Τετάρτη  Γενικά αίθριος καιρός,  και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά   της Ηπείρου και της Δ Μακεδονίας ίσως  εκδηλωθούν τοπικές μπόρες .  Οι Άνεμοι θα πνέουν Β στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο  6 με 8  μποφόρ . Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στη Δ Ελλάδα  έως 37 με 38 βαθμούς  , στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά έως 36 με 37  και στο Αιγαίο έως 34 με 35 βαθμούς . Πέμπτη και Παρασκευή γενικά αίθριος καιρός , οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ  και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή  Τέλος το Σάβ/Κυρ  γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα για απογευματινές  μπόρες στα Βόρεια ορεινά ,  οι βοριάδες στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ ,  η θερμοκρασία στα Ηπειρωτικά έως 35 με 36 βαθμούς

Αττική

Καιρός :  αίθριος . Οι άνεμοι θα πνέουν  Β 4 με 6 μποφόρ , στα Ανατολικά την Ημέρα 7  Η θερμοκρασία  έως 35  βαθμούς

Θεσ/νίκη

Καιρός :  τοπικές συννεφιές  το απόγευμα   Άνεμοι  Μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ .  Η Θερμοκρασία  έως 35 βαθμούς