Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού σήμερα Δευτέρα . Νέα επιδείνωση με βροχές και ισχυρές καταιγίδες , ιδιαίτερη προσοχή στη Δυτική Ελλάδα , Τρίτη και Τετάρτη . Πολύ Θυελλώδεις Νοτιάδες στο Ιόνιο !!

695

Καλημέρα σας , καλή εβδομάδα ?σήμερα …⛅️?? αλλά αύριο ☔️ … !! Υπέροχα χρώματα στη λίμνη με τα νούφαρα στη Βάλια Κάλντα … !! Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου είναι ένας από τους σπουδαιότερους Εθνικούς μας Δρυμούς. Περιλαμβάνει την κοιλάδα της Βάλια – Κάλντα (είναι βλάχικη λέξη και σημαίνει «Ζεστή κοιλάδα» ) του Αρκουδορέματος, τα βουνά Λύγκος και Μαυροβούνι (Φλέγκα 2.159μ) μέχρι τις κορυφές του βουνού Αυγό (Υψ.2.177μ). Η παγωμένη «Ζεστή κοιλάδα» πήρε τ’όνομά της κατ’ευφημισμό , καθώς αποτελεί μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας . Φωτό από τον Ιωάννη Σιμήτα στο skaikairos.gr !!

Σήμερα Δευτέρα Στα νησιά του Α Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα συννεφιά με τοπικές βροχές και γρήγορηβελτίωση.  Στις υπόλοιπες περιοχές αραιή συννεφιά κατά τόπους πιο πυκνή .  Οι άνεμοι  θα πνέουν Α – ΝΑ  3 με 5 μποφόρ ,  στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7  μποφόρ .  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Ηπειρωτικά  έως  22 με 23 βαθμούς , και στα νησιά  έως 24 με 25  βαθμούς .Την Τρίτη στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές  , στην υπόλοιπη χώρα αραιή συννεφιά . Από το απόγευμα στα Δυτικά  οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες .  Οι άνεμοι θα πνέουν Α – ΝΑ  στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 με 9   μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας . Οι άνεμοι  Ν – ΝΑ στα πελάγη 7 και στο Ιόνιο  πρόσκαιρα  8 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση  Πέμπτη και Παρασκευή άστατος καιρός με τις βροχές και τις καταιγίδες να εκδηλώνονται  κυρίως στα Δ , τα Β και το Α Αιγαίο  Οι άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Αττική

Καιρός :  λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ  Η θερμοκρασία  έως 23 βαθμούς

Θεσ/νίκη

Καιρός :  τοπικές συννεφιές   Άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις  2 με 4 μποφόρ . Η Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς