Ο No 1 λόγος που πρέπει να πάψεις να μασάς τσίχλα!

1668

Γράφει η Θεοδώρα Χίσκου

Μια νέα μελέτη ήρθε να δώσει φως, όσο αναφορά τη «σκοτεινή» πλευρά της τσίχλας!

Η τσίχλα κρύβει ένα συστατικό, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου. Πρόκειται για τα νανοσωματίδια του διοξειδίου του τιτανίου, ένας λευκαντικός παράγοντας τον οποίο χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν την υφή των τροφίμων και βρίσκεται – εκτός από τις τσίχλες – στο ψωμί, τη μαγιονέζα, ακόμα και την οδοντόπαστα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Binghamton διαπίστωσαν -μέσω εργαστηριακών δοκιμών σε κύτταρα- πως η έκθεση σε νανοσωματίδια οξειδίου του τιτανίου έκανε πιο δύσκολη στα εντερικά κύτταρα την απορρόφηση του σιδήρου, του ψευδάργυρου και των λιπαρών οξέων.

Η χρόνια έκθεση σε αυτή την ουσία, μπορεί να επηρεάσει το πεπτικό μας σύστημα και ιδιαίτερα το έντερο, όπου τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα υποτίθεται ότι πρέπει να απορροφηθούν.

Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη έρευνα, αφού η μελέτη έγινε πάνω στις επιδράσεις απομονωμένων κυττάρων.

Μην προτιμάς να μασάς τσίχλα προκειμένου να περιορίσεις την όρεξη σου για φαγητό ή για να χαλαρώσεις σε στιγμές άγχους και στρες.

Την επόμενη φορά που θα τη ζητήσεις, ξανασκέψου το!