Νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Κυριακή το απόγευμα και από τα Δυτικά θα επιδεινώσει τον καιρό της χώρας μας , με ισχυρές βροχές και καταιγίδες .

1321

Καλημέρα σας , καλό Σ/Κ ??⛅️??? !! Γιάννενα στη φωτό σήμερα …. με ομίχλη !! Είναι χθεσινή από τον Βασίλη Πρόκο στο skaikairos.gr !!

Σήμερα Παρασκευή στη Δυτική Ελλάδα τοπικές συννεφιές  Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες  που θα είναι τοπικά ισχυρές στην Κ την Α Μακεδονία , τη Θράκη ,  το Β. & Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα . Γρήγορα τα φαινόμενα  θα εξασθενήσουν   Οι άνεμοι θα πνέουν Δ  3 με 5 μποφόρ και  μόνο στο Β. Αιγαίο θα πνέουν Α – ΒΑ  μέχρι  6 μποφόρ .  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Βόρεια έως 17 βαθμούς ,  στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά  έως 19 με 20 βαθμούς ,  και στο Αιγαίο έως  21 με 22 βαθμούς .Το  Σάββατο τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Δ – Β και Α Αιγαίο ,  στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη .  Την Κυριακή θα σημειωθούν τοπικές βροχές . Από το μεσημέρι  όμως στα  Δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν  και θα επεκταθούν ανατολικότερα  Οι νοτιάδες την Κυριακή θα ενισχυθούν στα πελάγη και στο Ιόνιο και βαθμιαία  θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή .  Τη Δευτέρα αρχικά βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας  . Οι Νοτιάδες στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της .

Αττική

Καιρός :  Λίγη συννεφιά.  Οι άνεμοι θα πνέουν Δ  3 με 5 μποφόρ  Η θερμοκρασία   έως 20 βαθμούς

Θεσ/νίκη

Καιρός :  θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα Ανατολικά του νομού με βαθμιαία βελτίωση  .  Άνεμοι  Α – ΒΑ  3 με 5 μποφόρ  . Η Θερμοκρασία   έως 17 βαθμούς