Πραλίνα μελιού: Το πιο υγιεινό άλλειμα για παιδιά!

5683

Πόσες φορές λέμε πως πρέπει να μαθαίνουμε τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία στην ισορροπημένη διατροφή; Ακόμα και στη περίπτωση της σοκολάτας που αποτελεί πάντα ένα μεγάλο πειρασμό, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, υπάρχουν τρόποι να την απολαμβάνουμε με μέτρο, υιοθετώντας πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, χωρίς να στερούμαστε τη πλούσια και γλυκειά γεύση της! Κόψτε λοιπόν τις πραλίνες φουντουκιού που αγοράζατε μέχρι τώρα από τα σούπερ μάρκετ και φτιάξτε για τα παιδιά σας το πιο υγιεινό άλλειμα για φρυγανιές και φέτες ψωμιού: την πραλίνα μελιού!

Όλοι έχουμε κάπου ανάμεσα σε βιβλία και τετράδια συνταγών μια πατροπαράδοτη χειροποίητη συνταγή πραλίνας φουντουκιού από τη γιαγιά μας, τη γειτόνισσα ή κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο. Η πραλίνα μελιού δεν είναι κάτι ιδιαίτερα περίεργο στη παρασκευή της, αφού ακολουθούμε τα ήδη γνωστά βήματα με μια κλασσική πραλίνα φουντουκιού: Βάζουμε τα φουντούκια (μαζί με τη φλούδα τους) και τα ψήνουμε περίπου για 15′, ωσότου μαυρίσουν ελαφρώς από την εξωτερική τους πλευρά και εσωτερικά πάρουν καφετί χρώμα. Στη συνέχεια και αφότου έχουν κρυώσει, αφαιρούμε τη φλούδα, τα πολτοποιούμε και τα κάνουμε αλοιφή. Αμέσως μετά, προσθέτουμε την ποσότητα του μελιού που επιθυμούμε, ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά… Και η πραλίνα μελιού είναι έτοιμη! Αν δεν μπορείτε ωστόσο να απαρνηθείτε καθόλου τις σοκολατένιες γεύσεις, προσθέστε στο άλειμμα λίγες κουταλιές κακάο εναλλάξ με το μέλι και δοκιμάστε εώς ότου καταλήξετε στο επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα!