Αμέτρητα μηνύματα θλίψης για τον Στάθη Ψάλτη. Σκόρπισε το γέλιο… και έφυγε

1404

Δύσκολες στιγμές βιώνουν μετά τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη, οι δικοί του άνθρωποι. Η σύζυγος, η κόρη και ο αδερφός του μεγάλου ηθοποιού είναι συντετριμμένοι από το χαμό του αγαπημένου τους προσώπου και προσπαθούν να δώσουν κουράγιο ο ένας στον άλλο.

Ήταν 14:25 χθες το μεσημέρι όταν ο αγαπημένος ηθοποιός που σκόρπισε το γέλιο και έγινε είδωλο τη δεκαετία του 80 άφηνε την τελευταία του πνοή στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», εκεί όπου νοσηλεύονταν από τις 16 Απριλίου. Ανήμερα του Πάσχα η υγεία του Στάθη Ψάλτη επιδεινώθηκε πάρα πολύ με αποτέλεσμα να φύγει από το απλό δωμάτιο νοσηλείας όπου βρίσκονταν. Οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος της λεωφόρου Αλεξάνδρας τόσο κατά την τελευταία παραμονή του στο νοσοκομείο, όσο και τις προηγούμενες φορές που το επισκέφτηκε κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων μηνών εξάντλησαν όλα τα περιθώρια που είχαν προκειμένου να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στον ασθενή και να τον κρατήσουν στη ζωή. Η μάχη όμως που έδιναν ήταν άνιση, καθώς ο καρκίνος που είχε εμφανιστεί αρχικά στον πνεύμονα παρουσίασε μεταστάσεις και σε άλλα ζωτικά όργανα.

Καθ΄ όλη την τελευταία εβδομάδα στο πλευρό του ήταν συνεχώς η σύζυγος του Χριστίνα αλλά και η κόρη του Μαρία. Μάλιστα η μεγάλη αγάπη του Στάθη Ψάλτη για την οποία ευχαριστούσε το Θεό ακόμα και δημόσια που την έφερε στη ζωή του, η γυναίκα του, δεν έφυγε ούτε λεπτό από το πλευρό του. Ήταν η πρώτη που είδε τους γιατρούς να της ανακοινώνουν το θάνατο του συζύγου της. Η κόρη του μεγάλου ηθοποιού Μαρία που ήταν εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο σκούπιζε συνεχώς τα δάκρυα της που είχαν κατακλύσει το πρόσωπο της, ενώ στον Άγιο Σάββα έσπευσε αμέσως και ο αδερφός του μεγάλου κωμικού, Γιάννης Ρώτας ο οποίος είπε: «Έφυγε το καλύτερο παιδί. Ο Στάθης θα λείψει όχι μόνο στους συγγενείς του αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Στάθης βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη. Όποτε έβλεπε στην τηλεόραση να παρουσιάζονται θέματα με οικογένειες ή μικρά παιδιά που είχαν οικονομικά η προβλήματα υγείας τηλεφωνούσε στους παρουσιαστές των εκπομπών και τους ζητούσε να τον φέρουν σε επαφή για να τους συνδράμει με όποιον τρόπο μπορούσε. Είχε αγοράσει σπίτια σε οικογένειες που είχαν πρόβλημα κι είχε βοηθήσει πολλούς συναδέλφους του».

Εκτός από την σύζυγο του, την κόρη του και τον αδερφό του στον Άγιο Σάββα βρέθηκε και η φίλη και στενή συνεργάτης του Στάθη Ψάλτη, Μαίρη Βιντιάδου. Όλοι τους παρέμειναν εκεί έως να τελειώσουν τα διαδικαστικά και αποχώρησαν λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα. Τα τηλέφωνα των στενών συγγενών του Στάθη Ψάλτη δεν σταματούσαν να χτυπούν ούτε στιγμή από άτομα που έσπευσαν να τους εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια.

Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του θλιβερού γεγονότος σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, καλλιτέχνες, φίλοι αλλά και συνεργάτες του μεγάλου ηθοποιού όπου έφυγε σε ηλικία 66 ετών και η κηδεία του θα γίνει θα γίνει δημοσία δαπάνη από το δήμο Ζωγράφου, τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 15:00 από το κοιμητήριο Ζωγράφου. Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου στο συλλυπητήριο μήνυμα της αναφέρει για τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη: «Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένας δημοφιλής ηθοποιός που υπηρέτησε κατά το πλείστον την κωμωδία ψυχαγωγώντας το ευρύ κοινό από το θεατρικό σανίδι, την κινηματογραφική αίθουσα και τις τηλεοπτικές ίντσες. Ήταν αφοσιωμένος στο θεατρικό είδος της Επιθεώρησης όπου με την αιχμή της σάτιρας διασκέδασε γενιές θεατών. Στους οικείους του μεταφέρω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του ηθοποιού Στάθη Ψάλτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η απώλεια του Στάθη Ψάλτη μας γεμίζει θλίψη. Υπήρξε σπουδαίος ηθοποιός και σπουδαίος άνθρωπος. Χάρισε γέλιο στους Έλληνες και στήριζε τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Ο καλλιτεχνικός κόσμος από σήμερα είναι φτωχότερος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Στην ανακοίνωση της που εξέδωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τον Θάνατο του Στάθη Ψάλτη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχασε σήμερα την μάχη με τον θάνατο ο αγαπητός σε όλους μας Στάθης Ψάλτης. Ένας ηθοποιός που γέμιζε τα θέατρα, καθώς έκανε τεράστιες επιτυχίες στην επιθεώρηση, ήταν όμως εξαιρετικός και σε δραματικούς ρόλους όπως με την συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Συμβολαιογράφος στην ΕΡΤ το 1979, και την πρόσφατη εμφάνιση στον ρόλο έκπληξη της παραμάνας, στον Ρωμαίο και Ιουλιέτα σε σκηνοθεσία Δ. Λιγνάδη στο θέατρο Πάνθεον…Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ, ανέφερε στο μήνυμα του: «Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένας ταλαντούχος και ιδιαίτερα δημοφιλής ηθοποιός. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Στάθη Ψάλτη».

Η Καίτη Φίνου και ο Στάθης Ψάλτης έζησαν ένα μεγάλο έρωτα. Η σχέση τους είχε τα πάνω και τα… κάτω της αλλά ακόμα και μετά το χωρισμό τους παρέμειναν καλοί φίλοι. Χθες μέσω του facebook η συμπρωταγωνίστρια του τον αποχαιρέτησε με το δικό της τρόπο. «Πώς να γράψω αντίο…Καλή αντάμωση Στάθη μου… Η ”κουκλάρα” σου».

H φιλμογραφία του Στάθη Ψάλτη

1990     Ο εραστής     Στάθης Μπιρμπιτσόλης

1989     Απαγωγή στα τυφλά Στάθης Καραπίδας

1989     Και δειλός και τολμηρός     Μάρκος Τρέμουλας

1989     Ο πανταχού παρών     Λάζαρος Λαζάρου

1989     Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα     Στάθης Ξετρύπης

1989     Τρελάδικο πολυτελείας     Στάθης Ξετρύπης

1988     Ο καβαλάρης των F.M. Stereo     Στάθης Παπαστάθης

1988     Ακαταμάχητος πιλότος     Αλέξης Τόμπρας

1988     Ένας αλλά Λέων     Στάθης Φρουτάκης

1988     Ξενοδοχείο Kastri     Τιμόλαος Χατζητιμολάου

1988     Ο μεγάλος παραμυθάς     Χαρίλαος Καραπαύλος

1987     Οι κυβερνήσεις πέφτουνε… αλλά ο Ψάλτης μένει

1986     Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν     Στάθης Τιμόπουλος

1986     Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιας     Ηρακλής Σπίνος

1986     Ψηλός λιγνός και ψεύταρος     Πίπης Παρλαπίπας

1985     Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω     Μιχάλης Βίδας

1985     Ο ταξιτζής μας     Άλκης (τηλεοπτική σειρά)

1984     Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ     Στάθης

1984     Μάντεψε τι κάνω τα βράδια     Κοσμάς Παπακοσμάς

1983     Καμικάζι αγάπη μου     Στάθης Σγουρός

1983     Πέστα βρωμόστομε     Στάθης Χρυσοστόμου

1982     Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές)     Στάθης Κουμπάρης

1982     Και ο Πρώτος Ματάκιας     Σίμος Αυτιάς

1982     Τα σαΐνια     Σίσυφος

1981     Είσαι στην ΕΟΚ… μάθε για την ΕΟΚ     Τηλεπαρουσιάστρια

1981     Πάμε γιά καφέ;!     «Τσίμπλας»

1981     Τα καμάκια     Ορφέας

1981     Τροχονόμος Βαρβάρα

1980     Γεύση απο Ελλάδα     Συνταξιούχος

1980     Ο Κώτσος στην ΕΟΚ     Απόψηλος, υπάλληλος Δήμου

1980     Ο παρθενοκυνηγός     Μάνος Μπιλάλης

1980     Ο ποδόγυρος     Ηρακλής

1979     Οι φανταρίνες     Ανθυπασπιστής-εκπαιδευτής

1979     Τα παιδιά της πιάτσας     Τηλέμαχος

1972  Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα     Κοσμηματοπώλης

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα