Αν έχεις τύχη ….χρυσοδιάβαινε!

857

Ως ένας αλλοτινός Μίδας ένιωσε ένας ευτυχής άνδρας στη Νορμανδία πρόσφατα όταν, εκτός από την αναπάντεχη κληρονομιά που κέρδισε και αφορούσε ένα σπίτι, ανακάλυψε στο εσωτερικό του οικήματος ….χρυσό βάρους περίπου 100 κιλών!

Ο χρυσός είχε αποκτηθεί νόμιμα πολλές δεκαετίες πριν, αφού στο σπίτι βρέθηκαν όλα τα σχετικά πιστοποιητικά και ήταν με επιμέλεια καταχωνιασμένος σε κάθε ανύποπτη γωνιά ή περιοχή: κάτω από έπιπλα ή στοίβες με ρούχα, στη τουαλέτα, ακόμα και σε ένα άχρηστο κουτί ενός μπουκαλιού από ποτό. “Υπήρχαν 5.000 χρυσά νομίσματα, δύο ράβδοι χρυσού βάρους 12 κιλών και 37 μικρότερες” διευκρίνησε ο εκτιμητής του οίκου δημοπρασιών, ο οποίος ανέλαβε να πουλήσει το χρυσωρυχείο του ανυποψίαστου κληρονόμου. Φυσικά ο άνδρας δεν γνώριζε τίποτε για το χρυσό και το ανακάλυψε μια μέρα εντελώς τυχαία, στη προσπάθειά του να καθαρίσει το νέο του απόκτημα από τα άχρηστα αντικείμενα.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως ο θησαυρός πουλήθηκε πριν ένα μήνα και εκτιμήθηκε ….στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ! Ιδιαίτερα ωφελημένη από την υπόθεση αυτή βγήκε η γαλλική εφορία, αφού ο φόρος κληρονομιάς στη χώρα ανέρχεται στο 45%, οπότε και αναμένεται να τα “τσεπώσει” για τα καλά!