Αν κάνω άτακτη ζωή δεν θα σε βάλω για κριτή!

1615

Γράφει η Νικόλ Φωτοπούλου

Για τον εαυτό μας είμαστε οι καλύτεροι δικηγόροι, για τους άλλους οι καλύτεροι δικαστές!

Δεν είναι απίστευτο ότι συνήθως οι άνθρωποι κρίνουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Παραβλέπουν πάντα την καμπούρα τους ενώ παρατηρούν και δαχτυλοδείχνουν ακόμα και το πιο μικροσκοπικό λάθος στους άλλους. Όταν δε μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο, απλά κριτικάρεις και μάλιστα κακοπροαίρετα, θεωρώντας ότι εσύ υπερέχεις και τα κάνεις όλα σωστά… Για πάρ’ το λίγο αλλιώς!

Το πιο ειρωνικό είναι ότι συνήθως κριτικάρεις για πράγματα που κάνεις εσύ ο ίδιος, κάνοντας προβολή στον αποδέκτη της κακόβουλης κριτικής σου, των δικών σου ελαττωμάτων και σφαλμάτων! Γιατί βασική ψυχολογική αρχή είναι πως ότι μας ενοχλεί περισσότερο στον εαυτό μας, το μισούμε και το απορρίπτουμε πρώτα στους άλλους!

Τι πιο υποκριτικό από αυτό;;; Βγαλ’ τη σκούφια σου και βάρα μας!

Με ξεπερνάει πραγματικά να ακούω κάποιον που κάθε βράδυ πάει με άλλη και είναι πιο “άπιστος” και από τον Πανταζή, να κράζει και να κριτικάρει μια “τσούλα” επειδή κάνει ακριβώς το ίδιο!

1ον: Να την κατηγορήσει μια καλόγρια ή ένας κοσμοκαλόγερος πάει στην ευχή, αλλά κάποιος που έχει υποκύψει στο ίδιο “αμάρτημα” τι δικαιολογία έχει; Και το πιο περίεργο είναι ότι αντιθέτως, η 1η κατηγορία, δε θα έμπαινε καν στη διαδικασία να κατηγορήσει!

2ον: “O αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω”! Από τι σύνδρομα και κόμπλεξ διακατέχεσαι για να ασχολείσαι και να κριτικάρεις με τόση ευκολία, αντί να κοιτάς τα δικά σου χάλια;

3ον: Δεν έχεις ιδέα τι περνάει ο άλλος και τι ελαφρυντικά και λόγους έχει που τον οδήγησαν να πάρει τις “λάθος” -κατά τη γνώμη σου πάντα- αποφάσεις του.

4ον: Aπό πού ορμώμενος την έχεις δει θεός τιμωρός που θα εξαλείψει τον κόσμο από την κάθε “αμαρτωλή”;

5ον: Tι λόγος σου πέφτει, στο κάτω κάτω της γραφής, τι κάνει ο καθένας στη προσωπική του ζωή από τη στιγμή που δεν επηρεάζει τη δική σου και δεν αφορά καν εσένα; Από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει και αν καεί;!

6ον: Δε σου φτάνουν τα άλλα 5; Θες κι άλλο;;;

Αν λοιπόν θεωρείς τον εαυτό σου ως τον “Mr. Perfect” που περιβάλλεται από μανδύα αγιοσύνης και φωτοστέφανο μακριά από τα γήινα σφάλματα, αν δεν αντέχεις τη διαφθορά και τη σήψη της αμαρτωλής κοινωνίας που σε περιβάλλει και την κάθε, εν πολλάκις αμαρτίες, περιπεσούσα νυμφομανή που έχει κατρακυλήσει στο βούρκο της ακολασίας, υπάρχει πάντα και η σωτήρια λύση να απομονωθείς στο Άγιο Όρος -μακριά από τις επίγειες ανούσιες ηδονές και τα ανήθικα και ακόλαστα θήλεα που προσπαθούν να σε κολάσουν- και να βρεις την ηθική ανύψωση και την πνευματική γαλήνη που τόσο διακαώς επιθυμείς! Και σαν τόσο ανώτερος άνθρωπος, δώσε το καλό παράδειγμα της αμέμπτου ηθικής: βρες μια άσπιλη και αμόλυντη παρθένα ανάλογη της ηθικότητάς σου, ατένιζε με αισιοδοξία τις πύλες του παραδείσου που σε περιμένουν και άσε τους άλλους, που διάγουν βίο χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές …να καούν στα καζάνια της κόλασης!

Οπότε, συνέχισε πυρετωδώς να φτιάχνεις το υπέροχο και αψεγάδιαστο profil σου σε κάθε social network, με άπειρη ωραιοποίηση, φίλτρα και photoshop για να νιώσεις ότι αγγίζεις και ξεπερνάς την τελειότητα και άσε στην ησυχία της την κάθε άσωτη και άστατη slutty bitch …που η ζωή της δε συμβαδίζει με το δικό σου απαράβατο ηθικό κώδικα!

Τι κρίμα μόνο που δε μπορείς να κάνεις photoshop και στον επικριτικό και υποκριτικό χαρακτήρα σου!