Αναγνωρίζετε ποιος ηθοποιός κρύβεται πίσω από τον κινηματογραφικό «Τόμας Έντισον»;

1400

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Φαίνεται πως όλα βαίνουν καλώς σχετικά με τις εξελίξεις των γυρισμάτων της ταινίας με κεντρικό πρόσωπο τον Τόμας Έντισον. Θα διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ και θα αφορά τον διαξιφισμό του καινοτόμου εφευρέτη με τον μεγαλοεπιχειρηματία Τζωρτζ Ουέστινγκχαουζ σχετικά με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ταινία «The Current War» θα εστιάζει στην εποχή που Έντισον και Ουέστινγκχαουζ διασταυρώνουν τα ξίφη τους σχετικά με την εκμετάλλευση του ηλεκτρικού ρεύματος. Εξάλλου, όπως αναφέρει η ιστορία, ο Έντισον έχασε κάποια στιγμή το συμβόλαιο για το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του καταρράκτη του Νιαγάρα από τον ανταγωνιστή του, ενώ παράλληλα είχε «χτίσει» το προφίλ ενός σκληρού επιχειρηματία που πολλές φορές μάλιστα, έφτανε να ξεπερνάει τις απαράμμιλες εφευρέσεις του.

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (Benedict Cumberbatch) είναι αυτός που θα υποδυθεί τον διάσημο εφευρέτη, όπως αναφέρει το επίσημο δελτίο τύπου που συνοδεύτηκε από την εκπληκτική μεταμφίεσή του, στην οποία δύσκολα διακρίνεις τον δημοφιλή ηθοποιό με την πρώτη ματιά. Αντίπαλός του θα είναι τελικά ο Μάικλ Σάνον και όχι ο Τζέικ Γκίλενχαλ όπως αρχικά είχε ακουστεί, ενώ την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Αλφόνσο Γκόμεζ-Ρέχον, γνωστός από το «Me, Earl and the Dying Girl».