Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ με την εκκαθάριση 2018

721

Περιθώριο έως τις 30 Αυγούστου έχουν οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ  προκειμένου να καταβάλλουν την πρώτη δόση  της εκκαθάρισης εισφορών 2018 εφόσον έλαβαν χθες χρεωστικά ειδοποιητήρια.  Η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε χθες ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2018, με βάση το εισόδημα του 2017, για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες.

Τα σχετικά ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ταμείου, και εφόσον είναι χρεωστικά, οι ασφαλισμένοι έχουν περιθώριο έως το τέλος Αυγούστου προκειμένου να καταβάλλουν την πρώτη δόση. Αλλά και όσοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο άνω των 50 ευρώ μπορούν, επίσης έως το τέλος Αυγούστου, να δηλώσουν ότι επιλέγουν να συμψηφίσουν το ποσό με επόμενες ασφαλιστικές εισφορές. Αναλυτικά, βάσει της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και κατά την προηγούμενη, πρώτη εκκαθάριση, όσοι ασφαλισμένοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο άνω των 50,01 ευρώ μπορούν να το συμψηφίσουν με επόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή να εισπράξουν εφάπαξ το ποσό.  Οσοι επιλέξουν τον συμψηφισμό πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τις 30 Αυγούστου στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ.

Μετά τις 30 Αυγούστου, εάν δεν έχει υποβληθεί αίτηση, το ποσό θα πιστωθεί εφάπαξ στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων. Οσοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο έως 50 ευρώ αυτό συμψηφίζεται αυτόματα με επόμενες εισφορές. Αντίθετα, οι ασφαλισμένοι που λαμβάνουν χρεωστικό υπόλοιπο εκκαθάρισης θα πρέπει να αποπληρώσουν τα οφειλόμενα σε 5 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πληρώνεται έως τις 30 Αυγούστου. Τα ποσά που οφείλονται για το  2018 μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Πηγή:Η Καθημερινή