“Ανάβει” απόψε το δέντρο στο Σύνταγμα! Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα

834

Το επίσημο έναυσμα έναρξης των γιορτών στην Αθήνα αναμένεται να δοθεί απόψε (Τρίτη) στις 19.00 από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στην Πλατεία Συντάγματος.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας δήμου Αθηναίων, της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, ώστε η πόλη να φωταγωγηθεί και να αρχίσουν οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα.

 

Έως και τις 30 Δεκεμβρίου, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Συντάγματος,  νέοι καλλιτέχνες και σχήματα tribute και jazz ανεβαίνουν στην πιο κεντρική σκηνή της Αθήνας για να διασκεδάσουν τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Το glasshouse στο Συνταγμα θα φιλοξενεί καλλιτέχνες και dj’s με έσοδα για φιλανθρωπικό σκοπό

Επαναλειτουργεί το Ολύμπια

Αυτά τα Χριστούγεννα συμπίπτουν και με την επαναλειτουργία του ιστορικού «Ολύμπια». Η πόλη αποκτά πλέον το δικό της δημοτικό μουσικό θέατρο, το «Ολύμπια» – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει από τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Γι’ αυτό, ανοίγει τις πόρτες του από τις 22 έως τις 31 Δεκεμβρίου και φιλοξενεί θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες και παιδιά. Ακόμη, στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα τα Χριστούγεννα, τρεις ξεχωριστές φωνές, οι Nalyssa Green, Sugahspank! και Louis, θα γεμίσουν την κεντρική σκηνή του θρυλικού κτιρίου με κομμάτια του Leonard Cohen και θα μας ταξιδέψουν στο θαυμαστό σύμπαν του με το αφιέρωμα There is a crack in everything, that’s how the light gets in.

Εκτός από το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους.