Αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο… χωρίς παυσίπονα!

1305

Συνήθως όταν υποφέρουμε από πονοκεφάλους το πρώτο πράγμα που συνηθίζουμε να κάνουμε είναι να αναζητήσουμε κάποιο παυσίπονο η κάποιο αναλγητικό. Σεβόμαστε μεν την επιστήμη & την ιατρική αλλά δεν μπορούμε να απορρίψουμε τις εναλλακτικές θεραπείες που θα μας ανακουφίσουν από έντονο & δριμύ πόνο.

Αν θες να απαλλαγείς από επώδυνους & ενοχλητικούς πόνους χωρίς να καταφύγεις στην ασπιρίνη δοκίμασε τα παρακάτω. Είναι κάπως σαν συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά και είναι διαπιστωμένο ότι λειτουργούν, μην φανταστείς τίποτα περίεργα μαντζούνια της μαμής του χωριού.

  1. Έχεις επίμονη ημικρανία; Φάε σπανάκι! Περιέχει πολύ μαγνήσιο & ριβοφλαβίνη που βοηθά εναντίον του έντονου πονοκεφάλου.
  2. Συνταγή: Βάλε σε ένα ποτήρι 3 φύλλα μέντας, μισό αγγούρι, το χυμό μισού λεμονιού και γέμισε με νερό. Αστό να κρυώσει στο ψυγείο.
  3. Φάε 10-12 αμύγδαλα. Υποτίθεται ότι ισοδυναμούν με 2 ασπιρίνες κατά της ημικρανίας!
  4. Πάρε ένα lime, κόψτο στη μέση και τρίψτο στο μέτωπό σου. Λογικά η πίεση που νιώθεις από την ημικρανία στην κεντρική αρτηρία σου θα υποχωρήσει.
  5. Άνοιξε την παλάμη σου και στο σημείο όπου ενώνεται ο αντίχειρας με το δείκτη, το οποίο στην κινέζικη ιατρική ονομάζεται hoku, άσκησε πίεση με το αντίχειρα και το δείκτη του αντίθετου χεριού για περίπου 30 δευτερόλεπτο. Όσο πιο έντονος ο πονοκέφαλος, τόσο πιο οξύ πόνο θα νιώσετε στο χέρι, αλλά μετά από ολιγόλεπτη πίεση θα μειωθεί η πίεση.
  6. Δοκίμασε αυτή τη στάση στη γιόγκα. Έχει αποδειχτεί ότι σταματά τους πονοκεφάλους.

Grounded-Tipover-Tuck-ipopgr new


 

ΠΗΓΗ:https://ipop.gr