Μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές φοβάται η ΕΛΑΣ

463

Περιφρούρηση αντιεξουσιαστών ανά βάρδιες σε τουλάχιστον 6 «ετοιμοπόλεμες» καταλήψεις της περιοχής. Δημιουργία ορμητηρίων και καταφυγίων μέσα σε αυτές. Ευρωπαϊκό κάλεσμα ενίσχυσης των αντιεξουσιαστών εν όψει επετείων Πολυτεχνείου και δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αυτές είναι μερικές από τις διαπιστώσεις και εκτιμήσεις αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίζοντας την κλιμάκωση των αντιεξουσιαστικών αντιδράσεων μετά την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ, ένα από τα δυναμικότερα αντιεξουσιαστικά «προπύργια» στην περιοχή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, τα στελέχη της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένα με τα μέτρα ασφαλείας των επετείων του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ανησυχούν περισσότερο για το χρονικό διάστημα πριν και μετά από αυτές και όχι τις συγκεκριμένες ημέρες.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανησυχούν για ενδεχόμενες καταδρομικές επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα, σε διμοιρίες των ΜΑΤ, έξω από καταλήψεις και σε αστυνομικές περιπολίες. Δεν αποκλείουν προπηλακισμούς, ακόμη και επιθέσεις σε καθηγητές-εκπαιδευτικό προσωπικό Πανεπιστημίων, όπως επίσης ακτιβιστικές ενέργειες σε οικίες και πολιτικά γραφεία βουλευτών και μελών της κυβέρνησης. Εκτιμούν πως υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης επιθέσεων σε δημόσια κτίρια και υποκαταστήματα τραπεζών, ενώ απεύχονται το ενδεχόμενο εκδήλωσης τρομοκρατικών, βομβιστικών ή εμπρηστικών ενεργειών.

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προβεί σε καλέσματα συντρόφων τους από ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως από Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο.

Οι «καυτές» καταλήψεις

Αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως υπάρχουν ακόμη κτίρια υπό κατάληψη από τα οποία εκπορεύονται έκνομες ενέργειες και καταδρομικές επιθέσεις. Τουλάχιστον έξι από αυτές τις καταλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες από τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και πρόκειται για το Κ-ΒΟΞ (Θεμιστοκλέους και Αραχώβης), την «έδρα» της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, αυτή στη Ζαΐμη 11 από την οποία το βράδυ της περασμένης Κυριακής εκδηλώθηκε επίθεση σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ με έναν τραυματία αστυνομικό, Τσαμαδού 15 (Στέκι Μεταναστών) και αυτές στις οδούς Δερβενίων, Μεθώνης και Αραχώβης. Πρόκειται για κτίρια που έχουν καταληφθεί από το 2009 έως και το 2016.

Τα υπόλοιπα κτίρια υπό κατάληψη στα Εξάρχεια είναι αυτά στη Ζαΐμη 15 και Τοσίτσα 3, Ειρήνης Αθηναίας 5, Τσαμαδού 32, Νοταρά 26, Καποδιστρίου και Κάνιγγος 22, Θεμιστοκλέους 58 και 96, Ζ. Πηγής 119α.

Τις τελευταίες ημέρες στελέχη αρμόδιων υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής διαπιστώνουν ότι στις έξι «καυτές» καταλήψεις κινούνται καθημερινά τουλάχιστον 200 άτομα, ενώ τις νυχτερινές ώρες υπάρχουν βάρδιες περιφρούρησης των 10-15 ατόμων.

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος