Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο συγκινητικός λόγος που αρνείται να ξεστολίσει το παλάτι

174

Ο σοβαρός λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα αφαιρέσει χριστουγεννιάτικο στολισμό μέχρι τον Φεβρουάριο, έχει να κάνει με τον πατέρα της.

Oι φετινές γιορτές δεν ήταν οι ίδιες για κανέναν φέτος – σχεδόν για κανέναν – και αυτό ισχύει και για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας με τη βασίλισσα Ελισάβετ να αλλάζει μετά από πολλά χρόνια τον τρόπο που γιορτάζει τα Χριστούγεννα.

Φέτος, η μονάρχης παρέμεινε στο Κάστρο του Γουίνσδορ λόγω της πανδημίας και δεν μεταφέρθηκε στο Sandringham όπου κάθε χρόνο όλη οικογένεια συγκεντρώνεται από τo 1988. Για την ασφάλειά της η μονάρχης της βρετανίας άλλαξε συνήθειες, προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα κάνοντας βιντεοκλήσεις και φυσικά δημιούργησε μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα αν και πέρασε τις γιορτές μακριά από παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο συγκινητικός λόγος που αρνείται να ξεστολίσει το παλάτι

Δεν θα ξεστολίσει

Αυτές τις ημέρες, οι περισσότεροι αρχίζουν να μαζεύουν σιγά σιγά τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, ωστόσο υπάρχει κάποιος που αρνείται να ξεστολίσει και φυσικά μιλάμε για τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, η Ελισάβετ αποφάσισε να τα αφήσει όλα στολισμένα φέτος.

Με εντολή της βασίλισσας, λοιπόν, ο στολισμός θα παραμείνει ως έχει μέχρι και τον Φεβρουάριο. Και ο λόγος είναι σοβαρός.

queen

Φόρος τιμής στον πατέρα της

Υπάρχει σοβαρός λόγος πίσω από την απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ να κρατήσει τον στολισμό μέχρι τον Φεβρουάριο και αυτός είναι η επέτειος θανάτου του πατέρα της.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να κρατήσει τον στολισμό μέχρι να ολοκληρωθεί η επέτειος θανάτου του πατέρα της, έστω κι αν δεν θα είναι παρούσα η ίδια.

Η βασίλισσα και ο σύζυγός της Δούκας του Εδιμβούργου, περνούν τα Χριστούγεννα στο Sandringham Estate από το 1988, όπου κρατούν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Αν και η παράδοση αυτή φαίνεται ασυνήθιστη, υπάρχει λόγος που η μονάρχης φέρεται να ζητά να διατηρηθεί ο στολισμός μέχρι την ημέρα που επιστρέφει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η ημερομηνία έχει μια ιδιαίτερη σημασία για τη βασίλισσα, καθώς σηματοδοτεί την ημέρα που ο πατέρας της, ο βασιλιάς Τζορτζ ΣΙ, πέθανε στο Sandringham το 1952, όταν εκείνη ήταν μόλις 25 ετών.

King George VI

Ο Βασιλιάς Γιώργος VI πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου 1952, στο Sandringham House και η βασίλισσα μένει εκεί κάθε χρόνο, πριν επιστρέψει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αν και φέτος όλα είναι διαφορετικά, ο στολισμός στο Sandringham θα παραμείνει όπως κάθε χρόνο, ως φόρο τιμής στον πατέρα της.

King George VI

Πηγή: thetoc