CAPTAIN AMERICA: εμφύλιος πόλεμος

1708

 

CAPTAIN AMERICA: ΕΜΦΥΛΙΟΣΠΟΛΕΜΟΣ

CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR

 

Οι Anthony Russo και Joe Russo, σκηνοθέτες του Captain America 2: O Στρατιώτης του Χειμώνα, επιστρέφουν και μας παρουσιάζουν τις νέες περιπέτειες του Cap στην ταινία Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει φυσικά ο Chris Evans που υποδύεται ξανά τον εμβληματικό Steve Rogers/Captain America. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια συναρπαστική σύναξη σούπερ ηρώων και χαρακτήρων του κόσμου της Marvel, αφού προελαύνουν από μπροστά μας οι: Spider-Man (TomHolland), Ant-Man (PaulRudd), IronMan (RobertDowneyJr.), Hawkeye (JeremyRenner), ScarletWitch (ElizabethOlsen), Vision (PaulBettany), WinterSoldier (SebastianStan) και φυσικά η BlackWidow (ScarlettJohansson).

Μετά το τέλος της ταινίας Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultrono Steve Rogers (Captain America) και οι υπόλοιποι Εκδικητές προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει η ιστορία του Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος. Μετά από ένα διεθνές επεισόδιο στη Νιγηρία, όπου χρειάστηκε η καταλυτική επέμβαση των Εκδικητών, ξεκίνησαν κάποιες πολιτικές διεργασίες ώστε να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σώμα αρμόδιο να εγκρίνει σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επεμβαίνει το επίλεκτο σώμα των υπερηρώων. Η νέα αυτή γραφειοκρατική αντιμετώπιση αδρανοποιεί, κατά κάποιο τρόπο, τους Εκδικητές, ενώ αυτοί πρέπει να στρέψουν όλη την προσοχή τους σε έναν νέο καταχθόνιο κακό που εμφανίζεται και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο.

5 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D 

Διάρκεια: 147’

Αδερφικές Σχέσεις

Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας Captain America: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα, ο αρχι-παραγωγός της Marvel Kevin Feige ήταν τρομερά ενθουσιασμένος που θα είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά με τους σκηνοθέτες Anthony και Joe Russo για την τρίτη ταινία του Captain. Καθώς οι δύο πρώτες ταινίες είχαντο δικό τους ύφος και χαρακτήρα, οι δύο σκηνοθέτες ανέπτυξαν στον παραγωγό και σε όλη την ομάδα το όραμά τους για τη νέα ταινία:  “Νιώσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, αφού η ίδια η αφήγηση και η ιστορία είναιαπό μόνες τους τόσο ιδιαίτερες. Μαζευτήκαμε με την ομάδα παραγωγής και αναλύσαμε τους χαρακτήρες του έργου και τι επιδιώκει ο καθένας από αυτούς να επιτύχει ατομικά. Αυτή ακριβώς η κουβέντα μάς οδήγησε στο τι ύφος θα είχε τελικά η ταινία” εξηγεί ο Joe Russo.

“Το μοτίβο που θέλαμε διακαώς να αποφύγουμε ήταν το ότι οι Εκδικητές τσακώνονται μεταξύ τους, μετά τα ξαναβρίσκουν και αποφασίζουν στο τέλος να πολεμήσουν όλοι μαζί τον κακό ενωμένοι. Θέλαμε κάτι διαφορετικό, πιο περίπλοκο” συμπληρώνει ο έτερος σκηνοθέτης Anthony Russo.  “Ο κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του φωνή και τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Η εμπειρία μας από το CaptainAmerica: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα μάς έχει βοηθήσει πολύ να αντιληφθούμε την ατομικότητα του καθενός και να κατανοήσουμε τον τρόπο που σκέφτεται και εξελίσσεται” καταλήγει ο σκηνοθέτης.

Ο KevinFeige καταθέτει τη δική του προσέγγιση: “Τέτοια ταινία δεν θα μπορούσαμε να την έχουμε κάνει πιο παλιά, αφού το κοινό δεν θα είχε μια σαφή εικόνα για τον χαρακτήρα του κάθε ήρωα. Δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί από πού και ως πού προέκυψε αυτή η σύγκρουση. Επίσης, η συγκεκριμένη ταινία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο Μαρβελικό σύμπαν”. Το να είσαι συνεπής στη Μαρβελική συνέχειαείναι κάτι που απαιτεί ιδιαίτερη μαεστρία. Οι δύο εκπαιδευμένοι σε αυτό το σύμπαν σεναριογράφοι Christopher Markus και Stephen McFeely (CaptainAmerica 1 και 2, Thor: Σκοτεινός Κόσμος) έχουν πλέον την εμπειρία και την ικανότητα να γράφουν μια ιστορία που μπορεί να λειτουργήσει αυτοτελώς, αλλά παράλληλα να αποτελεί και ένα κομμάτι του όλου.

“Η μεγάλη πρόκληση για εμάς ήταν να μείνουμε πιστοί στην ιστορία και να καταφέρουμε να σκιαγραφήσουμε όλες τις πτυχές του κάθε χαρακτήρα, και τις καλές και τις κακές. Να φανταστείτε στο γραφείο μας έχουμε έναν πίνακα στον οποίο βρίσκονται όλοι οι «εν ζωή» χαρακτήρες της Marvel. Μιλάμε για 65 άτομα σύνολο. Πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια που να γεφυρώνει τις ιστορίες από την κάθε ταινία” σχολιάζει ο Stephen McFeely.

“Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη δυναμική της ιστορίας είναι η σχέση μεταξύ του Steve Rogers και του BuckyBarnes” σχολιάζει ο παραγωγός NateMoore. “Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος για να σώσει τον καλύτερό του φίλο; Η απόφαση του SteveRogers -για πρώτη φορά στα χρονικά- να πράξει σκεπτόμενος το προσωπικό συμφέρον και όχι το συλλογικό είναι κάτι που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας”, καταλήγει ο Moore.

 

Ο BuckyBarnesυπήρξε ο Στρατιώτης του Χειμώνα και αιχμάλωτος πολέμου για πάνω από 80 χρόνια. Η αυτοπεποίθηση και η λογική του έχουν κλονιστεί αφάνταστα. OSteveόμως βλέπει ακόμη ψήγματα του επιστήθιου φίλου του στον Στρατιώτη του Χειμώνα.

 

  • Μιας και η ιστορία διαδραματίζεται σε όλο τον κόσμο, τα γυρίσματα εκτός από τις ΗΠΑ έγιναν επίσης στις εξής χώρες: Γερμανία, Αυστρία, Ισλανδία, Πουέρτο Ρίκο, Ινδονησία, Βραζιλία και Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Στην ταινία θα δούμε ένα από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά οχήματα που υπάρχουν. Πίσω από το τιμόνι, αναπαυτικά στο κάθισμα θα δούμε τον τυχερό T’Challa/Black Panther. Οι παραγωγοί στράφηκαν στην Audi – η εταιρεία διέθεσε ένα high-tech αυτοκίνητο που δεν έχει ακόμη βγει στην παραγωγή. Σίγουρα αυτό το όχημα δεν θα το δείτε πουθενά αλλού.
  • Ένας νέος ήρωας από το Μαρβελικό σύμπαν μάς συστήνεται σε αυτήν την ταινία. Πρόκειται για τον T’Challa ή αλλιώς Black Panther, τον οποίο υποδύεται ο ChadwickBoseman. Η στολή του Black Panther σχεδιάστηκε για να θυμίζει -τι άλλο- πάνθηρα με κάποιες έθνικ/αφρικάνικες λεπτομέρειες. Το στιλ του θυμίζει νίντζα.O Black Panther θα έχει την τιμητική του το 2018, όταν και θα πρωταγωνιστεί σε μια ταινία αφιερωμένη σε αυτόν.
  • Οι τεχνικές του CaptainAmerica είναι περισσότερο βασισμένες σε πιο παραδοσιακές πολεμικές τέχνες, όπως Judo, Karate, TaeKwanDo και Aikido. Ο Black Panther που είναι ένας από τους καλύτερους μαχητές πολεμικών τεχνών του σύμπαντος της Marvel είναι πιο πολύ επηρεασμένος από το στιλ του βραζιλιάνικου Capoeira, που συνδυάζει πολεμικές τέχνες, ακροβατικά, μουσική και χορό. Έχει, επίσης, και κάτι από κινέζικο KungFu στο στιλ του.
  • Ο Hawkeye επιστρέφει με μια γκάμα νέων όπλων που περιλαμβάνει και ένα πτυσσόμενο γκλομπ αποτελεσματικό σε μάχη κοντινής απόστασης. Το εμβληματικό του τόξο έχει, επίσης, υποστεί κάποιες μετατροπές. Είναι πιο ελαφρύ και πιο εύκολο στο χειρισμό του.
  • Ο AnthonyMackie, επίσης, είναι πολύ χαρούμενος με τις βελτιώσεις που επήλθαν στη Falcon στολή του. Νιώθει πιο Εκδικητής τώρα, μέσα στην πιο high-tech και αεροδυναμική αμφίεσή του.
  • Η Scarlet Witch είναι πια επίσημα μία από τους Εκδικητές. Αυτό είχε ως επακόλουθο η ElizabethOlsen να πάρει μια νέα ανανεωμένη στολή που να ταιριάζει και στο νέο status της. Δείχνει πολύ πιο ωραία μέσα στη δερμάτινη στολή της και στην κάπα της, την οποία έχει τη δυνατότητα να κινεί με το μυαλό της.
  • Κάποιες βελτιώσεις έγιναν επίσης και στην στολή του Ant-Man. Τελικά στην νέα ταινία της Marvel CaptainAmerica: Εμφύλιος Πόλεμος κανένας από τους Εκδικητές δεν θα πρέπει να έχει παράπονο σε σχέση  με την εμφάνισή του.

 

Credits:

Σκηνοθεσία: Anthony Russo, Joe Russo

Σενάριο: Christopher Markus, Stephen McFeely

Παίζουν: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian

Stan, Paul Bettany, Anthony Mackie, Jeremy Renner, Don Cheadle, Elizabeth

Olsen, Paul Rudd, Frank Grillo, William Hurt, Martin Freeman

ΔιεύθυνσηΦωτογραφίας: Trent Opaloch

Παραγωγοί: Kevin Feige, Victoria Alonso, Nate Moore, Louis D’ Esposito