Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Γιάννης Στάνκογλου μας μιλούν για… την ισότητα των φύλων! (+video)

2263

Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν άλλα 170 χρόνια… μέχρι να υπάρξει οικονομική ισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες. Δηλαδή 8.840 εβδομάδες…62.050 ημέρες ή… 1.489.200 ώρες.

Τα παραπάνω στοιχεία – του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ – σχολιάζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο οι ηθοποιοί Δάφνη Λαμπρόγιαννη Γιάννης Στάνκογλου σε βίντεο που δημιούργησε η «ActionAid» με αφορμή: την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

5ec877ec03c5078d86d24f9cb89e1dad

  • Σύμφωνα με την ίδια έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ανισότητα υπάρχει

    στην εκπαίδευση, την υγεία και την πολιτική εκπροσώπηση, όμως ο δείκτης που υπολογίζεται ότι θα επιτευχθεί πιο αργά από όλους είναι… η οικονομική ισότητα. Η Ελλάδα χειμάζεται επίσης από οικονομική ανισότητα, καθώς για κάθε ένα ευρώ που εξασφαλίζουν από την εργασία τους οι γυναίκες, οι άνδρες βγάζουν… 1,75 ευρώ και έτσι με αυτόν τους ρυθμούς η ισότητα θα έρθει σε… 169 χρόνια!

stankoglou
Σε 100 χώρες, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως περιορισμούς – στην πρόσβαση αγοράς εργασίας λόγω φύλου, ενώ σε 18 χώρες είναι στην διακριτική ευχέρεια των ανδρών να μην επιτρέπουν στις συζύγους τους να εργαστούν. Συν τοις άλλοις, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης στην βασική εκπαίδευση, καθώς επίσης γίνονται θύματα ενδοοικογενειακής & σεξουαλική βίας.