Δώσε ώθηση στον μεταβολισμό σου!

1080

Είναι πολύ πιθανό να έχεις ακούσει ότι όσο μεγαλώνεις, ο ρυθμός του μεταβολισμού σου μειώνεται με αποτέλεσμα να μην μπορείς να χάσεις πολύ εύκολα τα περιττά κιλά. Αυτή η μυστήρια δύναμη που ονομάζεται μεταβολισμός και καθορίζει τις λειτουργίες μας και το κάψιμο των θερμίδων, χάνει σταδιακά την έντασή της περίπου στο 30ο έτος της ζωής μας (σκληρό).

Τα καλά νέα όμως είναι ότι ο ρυθμός μείωσης του μεταβολισμού μας είναι ελάχιστος και στην πραγματικότητα τα κιλά που παίρνουμε στη μέση ηλικία δεν έχουν να κάνουν με αυτόν, αλλά με το γεγονός ότι πλέον δεν είμαστε τόσο ενεργοί.

Αν το σκεφτείς, όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος χάνει όλο και περισσότερο την όρεξη και το κουράγιο να κινηθεί ή να γυμναστεί με τον οποιοδήποτε τρόπο. Πριν σε πιάσει κατάθλιψη και μετανιώσεις για τις φορές που βαρέθηκες να πας στο γυμναστήριο, σκέψου ότι υπάρχουν δεκάδες πράγματα που μπορείς να κάνεις, ώστε να βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου να διατηρήσει ένα κανονικό ρυθμό.

Εκτός από την ισορροπημένη διατροφή, που θα σου δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, φρόντισε να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου με κάθε πιθανό τρόπο· πήγαινε από τις σκάλες, κατέβα μια στάση νωρίτερα και περπάτα περισσότερο, εκμεταλλεύσου τις καλές μέρες και πήγαινε μεγάλες βόλτες με τον σκύλο (ή και μόνη). Γενικότερα, κινήσου γιατί όταν το κάνεις συνεχίζεις να καις θερμίδες ακόμα και όταν τελειώνεις τη βόλτα σου.

Τόσο απλό.

 

πηγή: ladylike.gr