Εγκαταλελειμμένα Νεογνά στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, ενημερωθείτε και βοηθήστε

1489

Περισσότερα από 50 παιδιά ζουν αυτή τη στιγμή εγκαταλελειμμένα από τις μητέρες τους σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής.

Οι μητέρες που εγκαταλείπουν τα μωρά τους είναι συνήθως τοξικομανείς, άτομα με ψυχολογικά προβλήματα που δεν είναι σε θέση να φροντίσουν ένα παιδί, άστεγες μετανάστριες  ή γυναίκες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Έτσι τα παιδιά ζουν σε συνθήκες που δεν είναι κατάλληλες για να μεγαλώσει ένα παιδί, εως και έναν χρόνο ώστε να βρουν θέση σε κάποιο ίδρυμα.

Τα παιδιά αυτά στερούνται την φροντίδα και την ηρεμία που χρειάζεται ένα νεογέννητο και τον ρόλο της μητέρας  καλούνται να αναπληρώσουν οι μαίες του νοσοκομείου. Η καθημερινότητα στις μονάδες νεογνών είναι πολύ δύσκολες  καθώς  οι συνθήκες εργασίας έχουν γίνει πολύ απαιτητικές καθώς υπολογίζεται πως αντιστοιχεί η ίδια μαία  για 20, ακόμα και 30 μωρά, γεγονός που κάνει το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Τα παιδιά αυτά μέχρι να φύγουν από το νοσοκομείο ζουν 24 ώρες το 24ωρο κάτω απ’ το τεχνητό φως των θαλάμων νεογνών, μεγαλώνουν ανάμεσα σε συνεχή κλάματα από τα διπλανά νεογέννητα και δεν ξέρουν τι σημαίνει ησυχία, φως του ήλιου, σκοτάδι.

Από τα νοσοκομεία τα παιδιά κατευθύνονται προς κρατικά ιδρύματα και από εκεί μπορεί να ξεκινήσει κάποιος τις διαδικασίες υιοθεσίας.

Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα στην Νεογνολογική Μονάδα, τηλ. επικοινωνίας 213 2162231.