Έκρηξη στο Κολωνάκι: Ανησυχία στις Αρχές για μεγαλύτερο χτύπημα

444

Το κουβάρι προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές για τη βομβιστική επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην εκκλησία του Αγ. Διονυσίου στο Κολωνάκι.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι κάμερες ασφαλείας για τον εντοπισμό των δραστών. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη στα χέρια της βίντεο μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια να καταγραφούν οι κινήσεις των ατόμων και συγκεκριμένα το πώς έφτασαν στην είσοδο του ιερού ναού. Θεωρείται πιθανό μετά την τοποθέτηση του βομβιστικού μηχανισμού να έφυγαν προς τα Εξάρχεια, όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

Το χτύπημα στην εκκλησία επί της οδού Σκουφά – σε κεντρικό καλά φυλασσόμενο σημείο της πρωτεύουσας – προκαλεί προβληματισμό σε αξιωματούχους της Αστυνομίας, ενώ ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ζητήματα βίας και τρομοκρατίας.

Την ίδια στιγμή έντονος είναι και ο προβληματισμός για το γεγονός πως δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Τα πρώτα συμπεράσματα, στα οποία καταλήγουν οι Αρχές από τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι πως εκρηκτικός μηχανισμός δεν παραπέμπει σε κάποια γνωστή τρομοκρατική ομάδα, αλλά «δείχνει» πως πρόκειται για «εκπαιδευόμενους» τρομοκράτες, οι οποίοι έκαναν πρόβα.

Oι αρχές δεν αποκλείουν να βρισκόμαστε μπροστά στην εμφάνιση μίας νέας γενιάς τρομοκρατών. Συγκεκριμένα, η αντιτρομοκρατική «βλέπει» μία «πρόβα» για ένα μεγαλύτερο χτύπημα.

Αυτό προκύπτει και από τη συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία αποτελούνταν από ρολόι και καλώδια που κατέληγαν σε εμπρηστική ύλη τύπου «Μολότοφ» (δύο φιάλες με εύφλεκτο υλικό) και όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό τύπου δυναμίτιδας ή ΑΝΦΟ όπως συνηθίζεται. Αυτός ήταν και ο λόγος που ενώ έκρηξη που προκλήθηκε ήταν μεν ισχυρή, δεν ήταν όχι τόσο ώστε να προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό, ή εκτεταμένες ζημιές.

Τα στοιχεία αυτά κάνουν την Αντιτρομοκρατική να μιλάει για νέους τρομοκράτες που πειραματίζονται, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν και κάποιο άλλο ενδεχόμενο για την ταυτότητα των δραστών, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα.