Γράφει ο Κώστας Λάσκαρης
Ο Τηλέμαχος Αργυρίου – χαρακτηριστική περίπτωση “πολυμήχανου” Έλληνα – με…στρωμένη δουλειά στον τραπεζικό κλάδο στο Λονδίνο, αποφάσισε να κάνει στροφή στη καριέρα & έτσι έδωσε τη δυνατότητα στους Λονδρέζους να γεύονται τις ξεχωριστές λιχουδιές του με το ελληνικό άρωμα & χρώμα να κυριαρχεί στα εκλεκτά του εδέσματα.
Έχοντας προσωπική εμπειρία απο τις διατροφικές συνήθειες των λονδρέζων που περιλαμβάνει το «brunch break» (από το συνδυασμό breakfast (πρωινό) & lunch (μεσημεριανό) ήξερε ότι ο κόσμος θα ενέδιδε στον πειρασμό και θα πλήρωνε αδρά για να το απολαύσει σε επιλεγμένα μέρη της πόλης και έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι πραγματικά καινοτόμο & έξυπνο.
Συνέλαβε τη «φαϊνή» ιδεά να στήσει ένα “street food ” restaurant & να πουλά γευστικότατες κλασικές «ελληνικές» λιχουδιές στην πιο… γκουρμέ εκδοχή τους. Πρόκειται για μια τραντακτή περίπτωση Έλληνα που κάνει το ονειρό του πραγματικότητα το και με το «Κalimera» τα κατάφερε.
Το μενού της υπέροχης αυτής καντίνας κινείται σε μεταξύ ανατολικού και κεντρικού Λονδίνου & πειραματίζεται με τις κλασικές ελληνικές γεύσεις σε μια πιο… γκουρμέ εκδοχή & σίγουρα πιο «premium» εκδοχή τους. To Kalimera – αποτελεί το ιδανικό “γαστριμαργικό” καταφύγιο & μια “γαστρονομική” όαση – όπου οι απαιτητικοί καλοφαγάδες «σβήνουν» την πείνα τους με απολύτως λαχταριστά, εύγεστα, μυρωδάτα & φρεσκομαγειρεμένα φαγητά όπως: μουσακάς με μελιτζάνες, ψητές πατάτες, ραγού με κρέας ή χορτοφαγικό & σος κεφαλοτύρι σε αποδομημένη μορφή.
Επίσης, λανσάρει & συστείνει τα «all time classic» σουβλάκια σε 3 εκδοχές (με κοτόπουλο, τζατζίκι, αβοκάντο και χούμους – αρνίσιο με τζατζίκι μέντας και μελιτζανοσαλάτα – χορτοφαγικό με χαλούμι, πέστο, σπανάκι και ντοματίνια), αλλά και σαλάτες χορτοφαγικές ή με κρέας.