Ένα βιβλίο για τις θεμελιώδεις αλήθειες που ενώνουν τον αμερικανικό λαό

538

Μόλις κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Μίνωας, η αυτοβιογραφία της Κάμαλα Χάρις, της πρώτης γυναίκας αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ένα βιβλίο για τις θεμελιώδεις αλήθειες που ενώνουν τον αμερικανικό λαό και για τον δύσκολο αγώνα της αναγνώρισης και διαχείρισής τους, από την πένα μιας από τις πιο αξιοθαύμαστες εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Αμερικής.

Η δέσμευση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, να λέει την αλήθεια είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανατροφή της. Κόρη μεταναστών, μεγάλωσε στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια, σε μια κοινότητα που ενδιαφερόταν βαθιά για την κοινωνική δικαιοσύνη. Μεγαλώνοντας, η Χάρις δεν έκρυψε ποτέ το πάθος της για τη δικαιοσύνη και, όταν έγινε βοηθός περιφερειακού εισαγγελέα με την αποφοίτησή της από τη Νομική Σχολή, εδραιώθηκε αμέσως ως μία από τις πρωτοπόρους στον αγώνα για τη μεταρρύθμιση του συστήματος επιβολής του νόμου στην Αμερική. Εξελέγη πολύ γρήγορα περιφερειακή εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο και εξελίχθηκε στην κορυφαία αξιωματούχο επιβολής του νόμου στην πολιτεία της Καλιφόρνια.


Οι Αλήθειες μας είναι ένα βιβλίο που λαμβάνει υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι μας και χρησιμοποιεί την αποθησαυρισμένη σοφία και γνώση που η Κάμαλα Χάρις έχει συλλέξει τόσο στο πλαίσιο της
καριέρας της όσο και από τα άτομα που την έχουν εμπνεύσει περισσότερο, ενώ αποτελεί και εξαιρετικό παράδειγμα επίλυσης προβλημάτων, διαχείρισης κρίσεων και ηγεσίας σε ιδιαίτερα απαιτητικές εποχές.

Μέσα από τη δική της πορεία στη ζωή και τα μεγάλα επιτεύγματα της εποχής μας,
η Κάμαλα Χάρις επικοινωνεί ένα όραμα κοινού αγώνα, κοινού σκοπού και κοινών αξιών.

ISBN: 978-618-02-1798-8

Kωδικός: 31505

Σελίδες: 368

 Διαστάσεις: 17 x 24

Εξώφυλλο: μαλακό

Λίγα λόγια για την Κάμαλα Χάρις

Η Κάμαλα Ντ. Χάρις είναι αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ξεκίνησε την καριέρα της στο γραφείο του περιφερειακού εισαγγελέα της κομητείας Αλαμίντα και, στη συνέχεια, εξελέγη περιφερειακή εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο. Ως γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια, η Χάρις άσκησε διώξεις ενάντια σε διεθνείς συμμορίες, μεγάλες τράπεζες, πετρελαιοβιομηχανίες και κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, ενώ πάλεψε και κατά των επιθέσεων στον Νόμο Προσιτής Περίθαλψης. Επίσης, αγωνίστηκε για τον περιορισμό των αδικαιολόγητων απουσιών στα δημοτικά σχολεία, πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία για ανοιχτά δεδομένα στη χώρα, εκθέτοντας τις φυλετικές ανομοιότητες του ποινικού δικαστικού συστήματος, και εφάρμοσε εκπαίδευση έμμεσων προκαταλήψεων για τους αστυνομικούς.

Ως η δεύτερη μαύρη που εξελέγη ποτέ στην Αμερικανική Γερουσία και ως η πρώτη γυναίκα, πρώτη μαύρη και πρώτη Ινδοαμερικανή αντιπρόεδρος, η Χάρις έχει εργαστεί επισταμένως για τη μεταρρύθμιση του ποινικού δικαστικού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, για την αύξηση του κατώτατου μισθού, για την εξασφάλιση ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς δίδακτρα για την πλειοψηφία των Αμερικανών και για τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών.