Επεισόδια τη νύχτα στα Εξάρχεια – Μόνιμη η παρουσία των ΜΑΤ

722

Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν, μετά τα μεσάνυχτα, στις οδούς Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σκάι, η νέα πολιτική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα είναι η διαρκής παρουσία των δυνάμεων ΜΑΤ στα Εξάρχεια, με πιο συχνές διελεύσεις από άλλοτε «ευαίσθητες» ή και απαγορευμένες για τους αστυνομικούς περιοχές γύρω από την πλατεία.

Στο πρόσεχες διάστημα αναμένονται νέες επιχειρήσεις εκκένωσης κι άλλων καταλήψεων, περίπου 11 κτιρίων, για τα οποία έχουν υποβληθεί μηνύσεις από ιδιοκτήτες και δημόσιο και υπάρχουν εισαγγελικές παραγγελίες για την εκκένωσή τους.

Μετά τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα που δέχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ στη διασταύρωση Σπυρίδωνος Τρικούπη και Τοσίτσα από τις 11.30 έως τις 12.30, υπήρξαν ενισχύσεις, με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να φτάνουν μέχρι την πλατεία στην οδό Θεμιστοκλέους στο ΒΟΞ. Υπάρχουν καταγγελίες ότι έπεσε δακρυγόνο μέσα στο κτίριο – που τελεί υπό κατάληψη- ενώ μέσα στο χώρο υπήρχε κόσμος και ότι τουλάχιστον ένα άτομο έχει τραυματιστεί και διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Έγιναν επτά προσαγωγές, ωστόσο λίγο αργότερα οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ βρίσκονται και το πρωί της Παρασκευής στις καταλήψεις που είχαν εκκενωθεί το προηγούμενο διάστημα κοντά στην πλατεία. Η διαρκής παρουσία της αστυνομίας προκαλεί την αντίδραση των αντιεξουσιαστών, καθώς δέχονται συχνές επιθέσεις.

Πηγή:ΑΠΕ,ΣΚΑΙ